Alegerea unui frigider: Care sistem de dezghețare este mai bun?

Producătorii de frigidere se luptă să depășească concurența. La ce trucuri nu apelează: creați modele cu modele incredibile, veniți cu funcții noi. Toate acestea cu un singur scop - de a atrage cumpărători. O selecție uriașă de modele diferite îi introduce pe vizitatori în centrul comercial într-o stupoare, dintr-o asemenea abundență este dificil să se distingă un singur model. Acest articol va vorbi despre sistemele de dezghețare a frigiderelor, după citirea materialului, cititorii vor putea înțelege ce dispozitiv de stocare a alimentelor este mai potrivit pentru ei.
La cumpărarea unui frigider, unul dintre cele mai importante criterii este metoda de dezghețare a dispozitivului. Există trei tehnologii principale pentru acest proces:
1. picurare;
2. combinat;
3. aerian, mai cunoscut sub numele de „Fără îngheț”.
Scopul principal al acestor sisteme este de a preveni formarea unei cruste de zăpadă pe suprafețele compartimentelor congelator și frigider. Deși nu poate afecta funcționarea motorului sau a altor elemente ale dispozitivului, prezența acestuia afectează transferul de căldură între produsele stocate și dispozitivul de evaporare. Din acest motiv, modul de îngheț se deteriorează semnificativ, o sarcină crescută este plasată pe motor.
Sistem de picurare
Această metodă de dezghețare constă în faptul că condensul se adună pe peretele din spate, acest lucru se datorează diferenței de temperatură dintre cameră și frigider atunci când este deschis. De fiecare dată în acest moment intră aer cald în dispozitiv, contribuind la formarea umezelii. Periodic, când există o pauză în funcționarea compresorului, lichidul curge într-un recipient special, după care se evaporă. În același timp, gheața nu se formează în compartimentul frigiderului, ci este prezentă în congelator. Prin urmare, frigiderul va trebui să fie decongelat periodic.
"Fara gheata"
Echipamentele de refrigerare cu un astfel de sistem de dezghețare utilizează circulația forțată a aerului, în timp ce particulele de umiditate sunt îndepărtate din compartimentul frigiderului. Tehnologia este bună, deoarece acumularea de gheață pe pereții săi nu se va forma nici în compartimentul congelatorului. Acesta este avantajul său imens. Deoarece aerul se mișcă constant în interiorul aparatului, alimentele sunt răcite uniform și, prin urmare, au o durată mai mare de valabilitate. Există, de asemenea, un minus: produsele, fiind în mod constant în „ tiraj ”, sunt uscate. Păstrați-le într-un recipient etanș.
Metodele descrise mai sus pentru dezghețarea aparatelor de uz casnic nu sunt ideale, fiecare dintre ele prezintă dezavantaje, astfel încât producătorii căutau în mod constant o ieșire, încercând să găsească cea mai bună cale. Ca urmare, s-a decis crearea de modele care să combine ambele opțiuni. Acest lucru va fi discutat mai jos.
Sistem combinat
Această tehnologie este utilizată numai la modelele scumpe. Punctul principal este după cum urmează: compartimentul frigorific se decongelează cu un sistem de picurare, iar compartimentul de îngheț se dezgheță cu ventilație forțată. Această implementare nu are dezavantaje din punctul de vedere al consumatorului. Există dezavantaje tehnice: frigiderul are mai multe blocuri, în urma cărora costul său crește.
Cunoscând aceste caracteristici, vă va fi mai ușor să decideți alegerea unui frigider. Atunci când preferați un model specific, asigurați-vă că întrebați despre clasa și capacitatea sa de economisire a energiei - acești parametri sunt, de asemenea, importanți.

Alegerea unui frigider: Care sistem de dezghețare este mai bun?
Alegerea unui frigider: Care sistem de dezghețare este mai bun?
Alegerea unui frigider: Care sistem de dezghețare este mai bun?
Alegerea unui frigider: Care sistem de dezghețare este mai bun? Alegerea unui frigider: Care sistem de dezghețare este mai bun? Alegerea unui frigider: Care sistem de dezghețare este mai bun?Home | Articles

December 2, 2022 01:17:58 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting