Aeg

AEG postoji već više od stotinu godina. Kompanija je 1889. godine na izložbi predstavila svoje kućanske aparate. To su bili čajnici, pegle, uvijači za kosu i neki drugi pribor. Već 1986. godine u katalogu ove kompanije bilo je 80 artikala robe. Među svim raznolikostima, mogli biste pronaći štednjake za jaja, aparat za kavu, kao i električne peći. Dizajn i tehnologija proizvoda bili su zapanjujući čak i u to vrijeme. Peter Behrens imenovan je dizajnerom svih modela. Od 1907. ovaj arhitekt postaje odgovoran za apsolutno sve kućanske uređaje. Oni koji su uključeni u izgradnju hladnjaka poznavali su sve potrebe i navike obične osobe. Hladnjak i sve njegove funkcije upravljanja tačno su udovoljile svim pokazateljima lagodnog života. Dizajn frižidera nastao je u devetnaestom veku. Ali čim je stvoren prvi trofazni motor, odmah je izumljen hladnjak. Kompanija je 1911. uspjela provesti sličnu ideju. Cijena takvog hladnjaka bila je uporediva sa cijenom seoske kuće.

Od 1950. godine tvrtka se odlučila baviti samo izradom hladnjaka i zamrzivača za potrošača. Najzanimljivije ideje su odmah implementirane u AEG modele hladnjaka. Prvi ugradbeni hladnjak pušten je 1953. godine. Hladnjak sa ugrađenim zamrzivačem kupio je potrošač 1963. godine. 1984. godine kompanija je na svoje hladnjake postavila prikriveni isparivač. Tako je potrošnja energije smanjena za 20%.

AEG je novi novi poboljšani asortiman hladnjaka lansirao 2000. godine. Kompanija je konstantno zastupljena među hladnjačama. Princip transparentnosti prvi je primijenio AEG. Sastojalo se u tome da su police bile prozirne i lako se kreću. Vrata su se sada mogla nadjačati. Kompanija je za boce stvorila poseban držač. A za male proizvode bilo je moguće prilagoditi veliki broj kutija, koje su i za veću udobnost prozirne.

Moderni hladnjaci također imaju funkciju koja vam omogućuje brzo hlađenje velikog broja salata i pića. Dostupno je ekspresno zamrzavanje. Od 1994. godine ova kompanija postaje dio koncerna Electrolux. Ne samo hladnjaci, već i sva oprema proizvedena od strane AEG-a, smatraju se prestižnim, izdržljivim i pouzdanim.

Aeg
Aeg
Aeg
Aeg Aeg AegHome | Articles

December 5, 2022 02:19:17 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting