AEG

AEG постои повеќе од сто години. Во 1889 година, компанијата ги презентираше своите апарати за домаќинство на сите на изложбата. Тоа беа чајници, пегли, curlers за коса и некои други додатоци. Веќе во 1986 година во каталогот на оваа компанија имало 80 артикли. Меѓу целата разновидност, можеше да се најдат шпорети за јајца, апарати за кафе, како и електрични печки. Дизајнот и технологијата на производите беа зачудувачки дури и во тоа време. Питер Беренс беше назначен за дизајнер на сите модели. Од 1907 година, овој архитект стана одговорен за апсолутно сите апарати за домаќинство. Оние кои се занимаваа со дизајн на ладилници, ги знаеја сите потреби и навики на обична личност. Фрижидерот и сите негови контролни функции точно ги исполнија сите параметри на удобен живот. Дизајнот на ладилникот датира од деветнаесеттиот век. Но, штом беше создаден првиот трифазен мотор, фрижидерот веднаш беше измислен. Во 1911 година, компанијата беше во можност да спроведе слична идеја. Цената на таков фрижидер беше пропорционална со цената на една куќа.
Од 1950 година, компанијата одлучи да се фокусира само на создавање фрижидери и замрзнувачи за потрошувачите. Најинтересните идеи беа веднаш применети во моделите на ладилници AEG. Првиот вграден фрижидер беше објавен во 1953 година. Потрошувачот во 1963 година видел фрижидер со вграден замрзнувач. Во 1984 година, компанијата инсталира скриен испарувач на своите фрижидери. Ова ја намали потрошувачката на енергија за 20%.
AEG лансираше комплетно нов и подобрен опсег на ладилници во 2000 година. Компанијата е постојано трендсетер меѓу технологијата за ладење. Принципот на транспарентност беше пионер од AEG. Се состоеше во тоа што полиците беа транспарентни и лесно се движеа. Вратите сега може да се надминат. Компанијата создаде специјален држач за шишињата. И за мали производи, може да се прилагодат голем број кутии, кои исто така се транспарентни за поголема удобност.
Современите фрижидери се исто така опремени со функција што ви овозможува брзо ладење на голем број салати и пијалоци. Обезбедено е експресно замрзнување. Од 1994 година, оваа компанија започна да влегува во концернот „ Електролукс “. Не само фрижидерите, туку и сите апарати произведени од AEG се сметаат за престижни, издржливи и сигурни.

AEG
AEG
AEG
AEG AEG AEGHome | Articles

December 8, 2022 01:23:38 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting