A hűtőszekrény leolvasztásának típusa

Működés közben fagy vagy hó keletkezhet a hűtőszekrényben. A probléma elkerülése érdekében a gyártók különféle módszereket kínálnak a hűtőszekrény leolvasztására. A fagyasztó vagy manuális kiolvasztást, vagy No Frost rendszert feltételez. A hűtőtér kétféle jégtelenítéssel is rendelkezik. Lehet csepegtető automatikus leolvasztás vagy No Frost rendszer. Manapság gyakorlatilag lehetetlen olyan hűtőszekrényt találni, amely lehetővé teszi a hűtőtér manuális leolvasztását. A legtöbb modern hűtőszekrény rendelkezik csepegtető jégtelenítő rendszerrel. Ez a rendszer hatékony és egyszerű. A hűtőkamra hátsó falát elpárologtatóval látták el. A lefolyó az elpárologtató alján található. A hűtőtér pozitív hőmérséklettel rendelkezik. Amíg a kompresszor működik, a hűtőszekrény hátulján jég van. Egy idő után a kompresszor leáll, és a jég olvadni kezd. Az összes keletkező csepp a tálcába folyik, amely a kompresszoron található. Ezután a víz elpárolog. Ez a folyamat fokozatosan halad. Ugyanakkor teljesen láthatatlan azok számára, akik folyamatosan használják a hűtőszekrényt.
Figyelembe véve a fagyasztó kézi leolvasztását, ez azt jelenti, hogy a fagyasztót minden évben ki kell kapcsolni leolvasztás céljából. Ugyanakkor megszabadul minden fagytól és jégtől, amely a fényképezőgép működése alatt keletkezhet. Az összes felolvasztott vizet össze kell gyűjteni és meg kell semmisíteni. De a fagyasztót az eljárás után alaposan meg kell mosni és száraz ruhával meg kell törölni. A No Frost rendszer önállóan gondoskodik a fagyasztótér leolvasztásáról.
Néhány hűtőszekrény-felhasználó azon a véleményen van, hogy a No Frost rendszerű hűtőszekrények száraz élelmiszerek. Ez a folyamat bármely hűtőszekrényben zajlik. Csak egy No Frost rendszerű fagyasztóban ez a folyamat kicsit gyorsabb, mint egy szokásos típusú leolvasztás esetén. Ezért az ételeket ilyen hűtőszekrényekben kell lefedni. De a No Frost rendszerű hűtőszekrényeknek is vannak hátrányai. Ez a rendszer sok helyet foglal el. Körülbelül 20 liter. De a pozitív jellemzői közül kiemelkedik, például az élelmiszerek tárolásának kényelme, a könnyű használat.

A hűtőszekrény leolvasztásának típusa
A hűtőszekrény leolvasztásának típusa
A hűtőszekrény leolvasztásának típusa
A hűtőszekrény leolvasztásának típusa A hűtőszekrény leolvasztásának típusa A hűtőszekrény leolvasztásának típusaHome | Articles

November 29, 2022 12:18:00 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting