A fagyasztó rendeltetése

A fagyasztó olyan hely, ahol a fagyasztott ételeket akár rövid ideig is el lehet tárolni. A szakemberek úgy vélik, hogy a fagyasztónak képesnek kell lennie arra, hogy ne csak gyorsan lefagyjon, hanem a fagyasztott ételeket is hosszabb ideig tárolja. Ha négy csillag van a fagyasztón, akkor megfelel ezeknek a paramétereknek. Abban az esetben, ha a fagyasztott élelmiszerek rövid ideig tárolhatók a fagyasztóban, de nem fagyaszthatók le, egy ilyen fagyasztónak három csillaggal kell rendelkeznie. Ráadásul hőmérséklete nem lehet magasabb -18 foknál. A fagyasztott élelmiszerekben lévő vitaminok és tápanyagok megőrzése érdekében gyors fagyasztásra van szükség. Minél alacsonyabb az általános hőmérséklet a kamrában, annál gyorsabban fagy meg a fagyasztott étel. A gyorshűtéses üzemmód hat fokkal csökkenti a hőmérsékletet a gyors fagyás érdekében. Amint egy ilyen üzemmód bekapcsol, a jelző erről a piros lámpa bekapcsolásával tájékoztat.
Ha a fagyasztó biztosítja a természetes fagyást, akkor a kamrában a hőmérséklet nem lehet magasabb -24 foknál. De vannak olyan fagyasztók is, amelyek hőmérséklete -32 fok. Ez az üzemmód a szuperfagyásnak is tulajdonítható. A gyors hűtés megakadályozza a jégdarabok kialakulását az ételben. Ellenkező esetben a leolvasztás során minden gyümölcslé elvész ilyen károsodás következtében. Az ilyen termékek ízminőségének meglehetősen alacsony tulajdonságai vannak.
A szakértők úgy gondolják, hogy a legjobb a fagyasztott ételeket -18 ° C-on tárolni. A húst 12 hónapig lehet ezen a hőmérsékleten tárolni. Ha a fagyasztóban -12 fok a hőmérséklet, akkor három hónapig tárolhatók benne zöldségek és húsok. És csak két hétig tárolható az élelmiszer a fagyasztóban -6 fokos hőmérsékleten. Abban az esetben, ha a kamrában a hőmérséklet magasabb, mint -18 fok, akkor ez a modell az alacsony hőmérsékletű BHP-hez tartozik. Ezeket a fagyasztókat két csillag jelöli. Az ilyen hűtőszekrények hőmérséklete nem haladhatja meg a -12 fokot. A gyorsfagyasztás funkcióval ellátott összes fagyasztót kompressziós hűtéssel látják el.

A fagyasztó rendeltetése
A fagyasztó rendeltetése
A fagyasztó rendeltetése
A fagyasztó rendeltetése A fagyasztó rendeltetése A fagyasztó rendeltetéseHome | Articles

November 27, 2022 03:36:25 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting