A DVB-T előnyei

A DVB-T szabvány speciális modulációs technikákat és védelmi intervallumokat használ a Fast Fourier Transform kombinációval a legnagyobb zajvédelem érdekében. Lehetővé teszi a biztonság, az átviteli sebesség és a hibajavítás mértékének módosítását. Ezek a képességek lehetővé teszik az egyes települések vagy városok számára optimális földfelszíni televíziós rendszerek létrehozását.
A gyors Fourier-transzformáció eredményeként 6817 keskeny sávú vivő van a 8k módban és 1705 vivő a 2k módban az adó kimenetén. Bizonyos számú vivőelem el van nyomva a vételi ponton az interferencia következtében, a többiek egy inverz Fourier-transzformáción mennek keresztül a vevőben, és a kimeneten torzítatlan jelet kapnak.
A DVB-T előnye, hogy több, azonos frekvencián működő televíziós központ megbízható vételének átfedő területei esetén TV-műsorokat fogad. A telecentrumok szinkronizálása az elérhető műholdak frekvencia szabványának megfelelően történik. Természetesen minden TV-központnak, amely 6-7 országos műsort sugároz egy szolgáltatón, egyszerre és azonos módon kell továbbítania a programcsomagot.
A kiváltott jel paramétereinek megváltoztatásával, a hibák és a moduláció típusainak kijavításával lehetséges az átviteli sebesség széles tartományának elérése 4,98 és 31,67 Mbit / s között a 8 MHz-es frekvenciasávban.
Ha az adatátviteli minőségre (2 Mbit / s) nagyon szerény követelményeket támasztunk, akkor ez egy vivő frekvencián 2-16 TV-műsornak felel meg. Vagy fele annyit (akár 8 program) 4 Mbps sebességgel, jobb minőséggel. Az ATSC-vel ellentétben az átvitt TV-programok semmilyen módon nem kapcsolódnak a jelek felépítéséhez, és egy szállítási adatfolyam egyaránt tartalmazhat szabványos és nagyfelbontású televíziós formátumokat, 525 és 625 sorra bomlóan.

A DVB-T előnyei
A DVB-T előnyei
A DVB-T előnyei
A DVB-T előnyei A DVB-T előnyei A DVB-T előnyeiHome | Articles

December 3, 2022 17:54:53 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting