3D-verden i dit hjem. Sådan vælger du et 3D-tv

Så du har set Avatar, prøv ikke at gå glip af 3D-filmpremiere og er klar til at købe et 3D-tv. Denne artikel hjælper dig med at forstå 3D-teknologiens forviklinger og fortælle dig, hvad du skal kigge efter, når du vælger et 3D-tv.
Hvad er 3D TV?
Til dato er langt størstedelen af alt videoindhold - film, programmer, spil - præsenteret i 2D-format, dvs. Vi ser kun billedet i to planer. 3D tilføjer en tredje dimension til et billede - dybde. Den stereoskopiske effekt i sig selv er ikke noget nyt, men først nu er 3D-teknologier blevet virkelig massive. Nu, for at se en 3D-film, er det ikke nødvendigt at gå i en specialiseret biograf og bruge penge på dyre billetter. Det er nok bare at købe et 3D-tv.
Sådan fungerer 3D-tv
I hjertet af 3D-tv er mekanismerne bag menneskesyn. For at forstå, hvordan 3D-teknologi fungerer, lad os derfor forstå, hvordan vores øjne og hjerne fungerer. I skoleforløbet i trigonometri er der begrebet triangulering. Det er en metode til at bestemme afstande til et objekt ved at måle vinkler fra et bestemt punkt. Mekanismen i vores vision er på samme måde implementeret. En voksens øjne er i en afstand på omkring 7 cm fra hinanden, så hver af dem ser objektet fra en lidt anden vinkel. Hvis du lukker dit venstre øje og ser på en genstand, og derefter, uden at tage øjnene fra, åbner dit højre øje, kan det se ud for dig, at det objekt, du så på, hopper. Denne effekt er forårsaget af forskellen i synsvinklen for hvert øje. Hjernen analyserer og sammenligner to billeder og giver os et enkelt billede.
På samme måde, bare ved at se på et 3D-billede på en 3D-tv-skærm, vil du i første omgang se to separate billeder. 3D-teknologi får hjernen til at tro, at objekterne på billedet er længere eller tættere på, end de i virkeligheden er. Hvert af de to billeder udsendes for hvert af de to øjne. Ved hjælp af 3D-briller kombinerer hjernen dem og "udgiver" som et resultat en stereoskopisk effekt.
Typer af 3D-teknologi
Som mange andre menneskelige opfindelser har 3D-teknologi forskellige måder at udvikle og implementere på. Der er 3 typer 3D-billeder:
Anaglyph er den allerførste klassiske måde at modellere et 3D-billede ved hjælp af briller med røde og blå linser. I dette tilfælde er 3D-billedet resultatet af farvefiltrering, som et resultat af hvilket den største ulempe ved denne type manifesteres - urealistiske farver i 3D.
Passiv teknologi til at skabe et stereoskopisk billede bruges, når dækningen af betragtningsvinklen for seeren af billedet er mindre end skærmstørrelsen - for eksempel i biografer med et stort lærred. Ulempen ved denne teknologi er, at hvis du ikke er direkte foran skærmen eller vipper hovedet, vil brillerne ikke genskabe 3D-effekten.
Aktive 3D-briller er den mest progressive og moderne type til dato. Ulempen ved denne teknologi er tilstedeværelsen af briller (der gøres nu ikke mislykkede forsøg på at opnå et 3D-billede uden brug af briller og andet hjælpetilbehør). Seeren har dog mulighed for at nyde Full HD 1080p-billeder med realistiske og rige farver.
Hvad du skal bruge for at se 3D
Først det nye 3D TV. Konventionelle 2D-tv'er er teknologisk set ude af stand til at gengive stereobilleder. Sørg for, at du og dine familiemedlemmer er i stand til at se 3D-effekter, før du køber enheden. Omkring 7 % af mennesker ser ikke stereobilleder på grund af forskellige synsproblemer eller oplever ubehag, når de ser dem (hovedpine, svimmelhed osv.). Og ikke engang de bedste aktive 3D-briller vil hjælpe i dette tilfælde.
For det andet pointer. De fleste 3D-tv-producenter tilbyder brugen af aktive 3D-briller til at se programmer i 3D. Sørg for at tjekke det komplette sæt, tilgængelighed og ydeevne af briller, når du vælger og køber et tv. De fleste 3D-tv kommer med et eller to par briller - hvis du har en stor familie, skal du købe ekstra briller for at se sammen. Samtidig kan alle 3D-tv'er også sende et almindeligt 2D-billede i høj opløsning, det vil sige, at du kan se alle programmer og film på skærmen på en sådan enhed.
Hvad skal du kigge efter, når du køber et 3D-tv
3D-tv kan være plasma eller LED/LCD. Under alle omstændigheder er disse højteknologiske enheder, generøst udstyret af producenter med forskellige ekstra funktioner og brede kommunikationsmuligheder, herunder internetforbindelse, muligheden for at se video on demand, understøttelse af eksterne lagermedier og meget mere.
En af de vigtigste faktorer ved at vælge et 3D-tv er skærmens opdateringshastighed. Jo højere det er, jo mere behageligt vil det være for dine øjne at se tv-programmer i både 3D- og 2D-format. De fleste højkvalitets LED/LCD 3D TV'er har en opdateringshastighed på 200Hz, billigere modeller kan udstyres med 100Hz skærmopdateringshastigheder. For 3D plasma-tv'er er 600 Hz opdateringshastighed den bedste i dag. Med lavere værdier af denne egenskab ved et 3D-tv vil du opleve ubehag, når du ser dynamiske scener (actionfilm, sportsudsendelser) i lang tid.
En anden vigtig valgfaktor er metoden til at forbinde aktive 3D-briller til tv'et. Den kan være infrarød (infrarød, IR) og radiofrekvens (radiofrekvens, RF). I det første tilfælde fungerer brillerne som en fjernbetjening - for at se et 3D-billede skal du være i direkte synslinje af tv'ets infrarøde sender. Den anden type giver mere frihed, da den bruger radiobølger til at kommunikere med tv'et.
Der findes også kablede 3D-briller, men de hører fortiden til, så vi vil ikke dvæle ved dem i detaljer.
Forebyggende foranstaltninger
Afslutningsvis er her nogle anbefalinger til at se 3D-tv. Selvom 3D-tv-udviklere konstant arbejder på at forbedre teknologien, kan langsigtet visning af 3D-billeder for mange mennesker være trættende. Dette gælder især for børn. Doser deres visning af tv-shows, især i 3D-format.
Held og lykke med din shopping og nyd din visning!

3D-verden i dit hjem. Sådan vælger du et 3D-tv
3D-verden i dit hjem. Sådan vælger du et 3D-tv
3D-verden i dit hjem. Sådan vælger du et 3D-tv
3D-verden i dit hjem. Sådan vælger du et 3D-tv 3D-verden i dit hjem. Sådan vælger du et 3D-tv 3D-verden i dit hjem. Sådan vælger du et 3D-tvHome | Articles

February 26, 2024 13:25:37 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting