Довођење аутомобила у ред или како одабрати прави усисивач за аутомобил

Аутомобилима које свакодневно возимо понекад је потребно висококвалитетно чишћење чак и више него кућама у којима живимо. То је разумљиво: количина прашине и прљавштине на путевима је огромна и немају сви аутомобили уобичајене филтере у кабини. После пар месеци такве вожње, на арматурној табли се накупља готово пар центиметара прашине и немогуће је седети на седишту, а да се не изазове врста експлозије у облику малих облака прашине. Наравно, можете да одете у аутопраоницу и платите за довођење аутомобила у ред, али не желите увек трошити новац на ово, а аутопраонице у нашој земљи нису смештене на сваком углу. Паметније је да у свом аутомобилу имате аутомобилски усисивач уз помоћ којег ваш верни „ гвоздени коњ “ увек и свуда може довести у ред.
Највећа предност ових уређаја је њихова мала величина. Компактност усисивача за аутомобиле омогућава вам уклањање најнеприступачнијих углова возила од прљавштине и рушевина. Такви уређаји се могу поделити у две главне категорије: усисивачи које напаја бродска мрежа возила, „ из упаљача за цигарете “, и они који се напајају из сопствене пуњиве батерије.
Ауто усисивачи " из упаљача "
У стању су да се носе са генералним чишћењем целог возила. Њихова прилично пристојна снага (до 180 вати) и дужина кабла која достиже 3 метра, омогућавају им да успешно реше овај проблем. Ови параметри ће елиминисати проблеме са остацима пртљажника или мрвицама и длакама кућних љубимаца на свим седиштима аутомобила. Недостатак таквих уређаја је њихова релативно велика тежина и укупне димензије. А проблем пражњења батерије решава се укључивањем мотора и напајањем уређаја из генератора. Али, ово троши гориво.
Акумулаторски усисивачи за аутомобиле
Компактнији су, али истовремено и мање моћни од уређаја из претходне категорије. Бежични усисивачи за аутомобиле могу се носити са чишћењем таквих непријатних ситница као што су пепео, мрвице, љуске семена.
Једно пуњење батерија таквих уређаја је по правилу довољно за 15 минута чишћења, што је сасвим прихватљив временски период за сређивање ствари у кабини. Неки модели аутомобилских усисивача у овој категорији могу да раде из напајања у возилу преко адаптера или да имају резервне батерије.
Предности усисивача за аутомобиле са батеријама укључују, прво, одсуство запетљавања кабла под ногама, и, друго, присуство батерије због које овај уређај не може да се хлади од спољних извора напајања. Недостатак таквих уређаја је очигледан: свако чишћење мора бити праћено подешавањем за пуњење, али пошто захтева 220 волти, то је немогуће у „ пољским “ условима.
Сакупљачи прашине
Контејнери и вреће се користе као сакупљачи прашине у аутомобилским усисивачима. Први од њих су пожељнији због једноставности употребе. Обично се запремина контејнера креће од 200 до 700 кубних метара. види У случају када се користе провидни контејнери, власник аутомобила, који чисти возило, може да контролише њихово пуњење.
Поред присуства сакупљача прашине, дизајн неких усисивача за аутомобиле такође вам омогућава сакупљање просуте течности (на пример, модел Хеинер Цицлониц Повер 240.000). Затварач смештен на путу протока ваздуха спречиће улазак воде у моторни простор усисивача.
Млазнице
Као и сваки други усисивач, аутомобилска верзија таквог уређаја опремљена је разним додацима. Већина модела је опремљена као што су пукотина млазница, флексибилно црево са четком, округла четка са чекињама, електрична турбо четка. " Муниција " од усисивача подржавају мокро чишћење укључује и млазнице за прикупљање расуте течности и мокро остатке. Приликом избора таквог уређаја, не заборавите да ће вам присуство поклопца омогућити да га не оштетите и одржавате ред у унутрашњости аутомобила.

Довођење аутомобила у ред или како одабрати прави усисивач за аутомобил
Довођење аутомобила у ред или како одабрати прави усисивач за аутомобил
Довођење аутомобила у ред или како одабрати прави усисивач за аутомобил
Довођење аутомобила у ред или како одабрати прави усисивач за аутомобил Довођење аутомобила у ред или како одабрати прави усисивач за аутомобил Довођење аутомобила у ред или како одабрати прави усисивач за аутомобилHome | Articles

November 29, 2022 14:08:22 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting