Двукомпресорни хладилници в помощ на добра домакиня

Основното предимство на двукомпресорните хладилници е повишената им ефективност в сравнение с моделите с един компресор. Двукомпресорните хладилници и еднокомпресорните хладилници с еднакви размери се различават значително по количеството консумирана електроенергия. Двукомпресорните агрегати използват много по-малко от него. Ако изчислим разликата в консумираната електроенергия за целия живот на хладилника, тогава количеството ще се окаже много значително. Двукомпресорните хладилници са особено важни за европейските страни, тъй като цената на електроенергията е доста висока. Очевидно затова в Европа най-често се произвеждат модели с два компресора на хладилници.
Двукомпресорните агрегати имат независим контрол на температурата във всяка камера. Ако температурата се повиши в една от камерите, в нея започва да работи икономичен компресор с ниска мощност, който се изключва веднага след установяване на оптималната температура в камерата. Тази система за управление осигурява значителни икономии на енергия в хладилниците с два компресора. Еднокомпресорният блок, за разлика от двукомпресорния, няма отделен контрол на температурата. Единственият му мощен енергоемък компресор в подобна ситуация произвежда допълнително и ненужно охлаждане във фризера, прахосвайки допълнителна енергия.
Двукомпресорният хладилник има пълноценен режим на супер замразяване във фризера и възможност за временно изключване на една от камерите, което също спестява енергия. В допълнение, два компресора с ниска мощност са много по-тихи от един мощен, поради което двукомпресорните хладилници са много по-малко шумни по време на работа.
Еднокомпресорните хладилници нямат горепосочените предимства на двукомпресорните хладилници, но компенсират този факт с по-ниска цена. Също така, новите модели еднокомпресорни агрегати имат специален електромагнитен клапан, който контролира хладилните потоци, циркулиращи в блока. Позволява отделно охлаждане на камерите, като освен това пести енергия.

Двукомпресорни хладилници в помощ на добра домакиня
Двукомпресорни хладилници в помощ на добра домакиня
Двукомпресорни хладилници в помощ на добра домакиня
Двукомпресорни хладилници в помощ на добра домакиня Двукомпресорни хладилници в помощ на добра домакиня Двукомпресорни хладилници в помощ на добра домакиняHome | Articles

December 5, 2022 03:26:38 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting