Дали е технички изводлива операцијата за преместување на вратата на ладилникот од другата страна?

Во животот на секој од нас, прилично важна улога игра ... фрижидерот. Да, тоа е овој бел пријател на човештвото, стои неподвижен и неуништлив во скоро секоја кујна, се крие во цревата речиси неисцрпни стратешки залихи на храна. Многумина од нас веќе се навикнаа да го отвораат, што можеме да го направиме дури и во сон! Сепак, за време на поправките, фрижидерот честопати се реорганизира, а оваа акција често повлекува многу проблеми. На пример, можеби ќе треба да ја смените страната на вратата на фрижидерот. Дали е можна ваква операција во принцип, и ако е така, колку е реално да се направи оваа незгодна манипулација самостојно? Thisе се обидеме да одговориме на ова прашање.
Излегува дека можеш. За да го направите ова, ќе ви треба фрижидер, како и комплет специјални шрафцигери, на пример, автомобили. Значи,
1. Ги вадиме сите фиоки и полици од фрижидерот. Го ставаме фрижидерот со вратата нагоре.
2. Отстранете ја долната потпора со одвртете две завртки во вдлабнатините (ова бара посебна млазница).
3. Отшрафете ги стоперите, на едната е прикачена оската на замрзнувачот.
4. Ја одвртуваме оската од левиот затка и ја навртуваме во десниот затка и ја ставаме левата на место, веќе без оската
5. Извадете ја вратата на замрзнувачот од прицврстувачите и внимателно извадете ги приклучоците на краевите од вратата лоцирани десно со нож и ставете ги во дупките лево.
6. Ние ја поправаме вратата на ладилната комора во исправена положба.
7. Извадете го капакот внатре во фрижидерот со одвртување на два завртка одвнатре.
8. Затворете ја вратата на ладилникот
9. Отшрафете ја заградата што ја содржи горната оска на вратата на ладилникот, извадете ја оската од неа и зашрафете ја од другата страна. Извадете ја вратата и заврткајте ја горната заграда на ново место.
10. Извадете го пластичниот приклучок од горниот капак и вметнете го на десната страна, завртете го горниот капак назад на своето место.
11. Долната оска на вратата на фрижидерот и долната оска на замрзнувачот содржат држач сместен точно во средината на фрижидерот. Ние одвртете го и замениме две пластични дихтунзи.
12. Ја вративме вратата од фрижидерот.
13. Вметнете ја средната заграда во горната оска и зашрафете ја.
14. Ја ставаме вратата на замрзнувачот.
15. Ставете го фрижидерот исправено.
Се надеваме дека се справивте со задачата да ја надминете вратата на ладилникот, без да скршите ништо. И ако е така, тогаш сервисниот центар сигурно ќе има резервни делови.

Дали е технички изводлива операцијата за преместување на вратата на ладилникот од другата страна?
Дали е технички изводлива операцијата за преместување на вратата на ладилникот од другата страна?
Дали е технички изводлива операцијата за преместување на вратата на ладилникот од другата страна?
Дали е технички изводлива операцијата за преместување на вратата на ладилникот од другата страна? Дали е технички изводлива операцијата за преместување на вратата на ладилникот од другата страна? Дали е технички изводлива операцијата за преместување на вратата на ладилникот од другата страна?Home | Articles

August 8, 2022 10:17:07 +0300 GMT
0.028 sec.

Free Web Hosting