Дако

Рускиот потрошувач практично не го знае името на производителот на апарати за домаќинство Дако. Но, ако се сеќавате на советската ера, тогаш ова име беше поврзано со шпорети на гас. Во 1935 година е формирана компанијата Дако. Веќе во четириесеттите години, компанијата започна да се развива со забрзано темпо. Компанијата произведува печки и исто така обезбедува работни места за граѓаните на нејзината земја. 41 плоча месечно се произведуваа во 1941 година. Компанијата стана општинска сопственост во 1947 година. И во Сао Паоло, ова претпријатие стана најефикасно во развој. Во исто време, побарувачката за одборите на компанијата постојано се зголемуваше. За време на својот успешен развој, компанијата започна да развива нови видови шпорети. Тие се напојувале од електрична енергија и имале само два горилници. Овие печки сè уште се популарни меѓу семејствата со мали приходи.
Во деведесеттите години, раководството на компанијата одлучи да ги прошири можностите и да го освои пазарот. Беше одлучено да се започне со составување фрижидери и прочистувачи на воздухот. Но, пред да создаде фрижидер, компанијата спроведува огромно истражување во оваа област. Беше одлучено да се создаде практичен фрижидер. До 2002 година, идната линија на ладилници беше завршена. Овој момент беше обележан со издавање на седум модели фрижидери за домашна употреба. Секој фрижидер се карактеризираше со „ женственост “. Но, не станува збор само за дизајнот на фрижидерот. Производителот нуди широк спектар на кутии, мали прегради. Сите се дизајнирани така што домаќинката удобно може да ги смести сите производи во фрижидер.
Скоро секој фрижидер има опрема за складирање на алуминиумски шишиња. Постојат три полици со повеќе позиции. Контејнер што може да се отстрани е дизајниран за складирање на месо. Наменети се контејнери за зеленчук и голем број прегради на вратата од ладилникот. Најдобрите модели на ладилници се опремени со турбо режим. Throughoutе има ниска температура низ одделот за ладилник. Во однос на потрошувачката на енергија, фрижидерот Дако припаѓа на класата А. Но, се разбира, постојат поедноставни модели на ладилници кои имаат ниско ниво на функционалност. Но, секој фрижидер е опремен со ладно средство за озон.

Дако
Дако
Дако
Дако Дако ДакоHome | Articles

December 5, 2022 04:08:58 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting