Што има во замрзнувачот?

Замрзнувачите се контролираат електронски или механички. Првиот се претпочита затоа што електронската контрола има поголема функционалност и, поради отсуство на подвижни елементи, поголема издржливост.
Замрзнувачот може да има прегради / полици и фиоки. Ако има многу храна во замрзнувачот, поповолно е да ги набавите оние што се подалеку од фиоките. Фиоките можат да бидат целосно затворени и решетки: се верува дека решетката има подобра циркулација на воздухот, но малите производи (кнедли, бобинки, итн.) Можат да паднат низ отворите на решетката, што не се случува со затворените фиоки. Подобро е кога барем една од фиоките е доволно висока за да собере „нестандардни“ високи производи (торта со сладолед, итн.)
Постојат белешки / календари на одделите за замрзнувач, со поставување што можете да ги обележите каде е сè и времето на замрзнување.
Корисно е да имате лента за замрзнувач во замрзнувачот. Може да собере табли со мраз или ладни акумулатори. Покрај тоа, послужавникот може да се користи за замрзнување на бобинки, а потоа истурете ги во вреќа и чувајте ги. Ова е многу поефикасно од замрзнување на бобинки веднаш во вреќа.

Што има во замрзнувачот?
Што има во замрзнувачот?
Што има во замрзнувачот?
Што има во замрзнувачот? Што има во замрзнувачот? Што има во замрзнувачот?Home | Articles

November 28, 2022 04:36:44 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting