Што е конвертор за сателитски антена?

Конверторот е мала електронска единица која е во фокусот на антената и го собира електромагнетниот сигнал што се рефлектира од површината на ретровизорот на антената, а потоа го засилува и претвора за да може да се пренесува преку кабелот. Важна карактеристика на секој конвертер е количината на дополнителен шум што тој го воведува во примениот сигнал. За конвертерите на опсегот Ku, бучавата се мери во децибели (dB). Во денешно време, конвертерите со бучава од 0,5 до 0,2 dB се широко распространети. Бучавата на конверторите на Ц-опсегот се мери во степени Келвин (K). Оваа вредност обично лежи во опсегот од 11K до 18K. Колку е помалку бучавата на конверторот, толку помалку го искривува телевизискиот сигнал и поскапо одговара соодветно. Природно, при изборот на конвертор, треба да запомните дека на него можете да напишете што било, и по правило, ефтината ја оправдува својата ниска цена со соодветната работа. Го препорачуваме конверторот на брендот INVERTO.

Што е конвертор за сателитски антена?
Што е конвертор за сателитски антена?
Што е конвертор за сателитски антена?
Што е конвертор за сателитски антена? Што е конвертор за сателитски антена? Што е конвертор за сателитски антена?Home | Articles

December 3, 2022 13:37:59 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting