Што е замрзнувач?

Замрзнувачите се дизајнирани за долгорочно складирање на зеленчук, овошје, бобинки, како и замрзнати производи од животинско потекло. За разлика од фрижидерите, замрзнувачите можат да работат само на температура под нулата - тие не се дизајнирани да ладат храна.
Постојат вертикални и хоризонтални замрзнувачи.
Поранешните, исто така наречени замрзнувачи, имаат висина од 65 до 200 см и по изглед личат на ладилници. Некои производители произведуваат фрижидери и замрзнувачи со ист дизајн: таквите апарати, кога се поставени рамо до рамо, многу добро ја надополнуваат внатрешноста на кујната.
Хоризонтални замрзнувачи или замрзнувачи на градите се фиоки што се отвораат нагоре. Со еднакви димензии, волуменот на хоризонталниот замрзнувач е малку поголем од вертикалниот, а потрошувачката на енергија е помала, но може да биде тешко да се „регистрира“ ваков уред во вашиот дом.

Што е замрзнувач?
Што е замрзнувач?
Што е замрзнувач?
Што е замрзнувач? Што е замрзнувач? Што е замрзнувач?Home | Articles

November 28, 2022 03:30:47 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting