ХДТВ у Русији

Пре свега, подсетимо читаоца да може да прима телевизијске канале путем земаљског емитовања, путем кабловске телевизијске мреже, а такође и са сателита.
Није неопходно рачунати на скоро појављивање ХДТВ канала у Русији у пакетима неколико дигиталних кабловских мрежа. У будућности је развој кабловских мрежа управо у ХД емитовању. Очигледно је да кабловски оператори немају непосредан подстицај да пређу са аналогног на дигитално емитовање, јер дигитална предност у стандардној дефиницији нема. У ХДТВ-у је ситуација потпуно другачија: слика високе дефиниције се не преноси аналогном методом (ХД-МАЦ изузимамо из разматрања као неперспективну у погледу трошкова примене). Због тога прелазак на дигитално за кабловске оператере неће бити једноставна „ надоградња “ технолошке основе, већ и неопходан услов за проширење пакета пружених услуга. Несумњиво ће кабловске оператере стимулисати произвођачи дигиталне технологије: за њих ће се отворити интегрисано тржиште продаје, јер ће оператер морати да купи не само претплатничке пријемнике са одређеним системом условног приступа, већ и главну опрему компатибилну са њима.
Очекује се да ће такви добављачи интегрисаних решења за емитовање као што су Дигираум (ДРЕ), ТонгПханг, Ирдето ући на руско „ кабловско “ ХДТВ тржиште. Пружају исплатива решења која се лако могу применити, и што је најважније, имају потребан број пријемника са уграђеним приступним модулима (декодери услуга). Да, да, у руском каблу треба очекивати појаву ДРЕ Црипт-а или неке врсте руског развоја, „ тунелираног “ у Цонаку или Ирдету ... Нема сумње да ће добављачи опреме радити у блиској, готово интимној сарадњи са централизовани емитери. То ће се догодити отприлике на исти начин као што се дешава са ТрицолорТВ и ДРЕ. Односно, постојаће нека врста пакета ХДТВ канала који се емитују са сателита, а који ће примати регионални кабловски оператери и преносити крајњим корисницима. Штавише, све ове мреже ће користити централизовани систем условног приступа. Регионални оператер ће имати приступ централном ЦАС серверу емитера и неће морати да примењује систем условног приступа, тј. нећете морати трошити значајан новац.
Ситуација је мало другачија са земаљском дигиталном телевизијом. У Москви се у оквиру развоја фреквенције 34. УХФ канала спроводи пробно емитовање ТВ програма високе дефиниције у компресијском (компресијском) формату Х.264 / АВЦ. Емитирање се врши у ДВБ-Т формату преноса. Техничка страна се врши од стране Телекома Пројекат 5 је садржај софтвер још није богат, али учествује у њему, укључујући. „ Први канал “. Требали бисмо очекивати појаву редовног ХД-а у земаљском опсегу у наредним годинама, пошто је дигитална земаљска телевизија распоређена у Русији. Највероватније, све што је речено о специфичностима изградње мреже кабловске телевизије односиће се и на национални радиодифузни пројекат, али само су „ улози “ овде много већи. Очигледно је да је ваздушно тржиште вишеструко веће од тржишта каблова и, штавише, сателитског тржишта, па ће према томе извођач који је победио на тендеру за пружање свеобухватног решења добити милијарде долара директно из државног буџета . Мало је вероватно да ће Д. Волобуев успети да „ освоји “ ово тржиште својим ДРЕ (тачније, Л. Д. Реиман га тамо једноставно неће пустити). Највероватније ће кодирање Росцрипт ићи у ваздушну мрежу. За љубитеље ХДТВ-а у Русији, најприхватљивији метод за пријем висококвалитетних телевизијских слика је метод пријема телевизије високе дефиниције са сателита.
Прави ограничавајући фактори биће само захтеви за опремом и физичка видљивост сателита на прихватном месту.

ХДТВ у Русији
ХДТВ у Русији
ХДТВ у Русији
ХДТВ у Русији ХДТВ у Русији ХДТВ у РусијиHome | Articles

December 3, 2022 04:23:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting