Хладњаци са два компресора за помоћ доброј домаћици

Главна предност фрижидера са два компресора је њихова повећана ефикасност у поређењу са моделима са једним компресором. Двокомпресорски хладњаци и једнокомпресорски хладњаци истих димензија значајно се разликују у количини потрошене електричне енергије. Двокомпресорски уређаји га користе много мање. Ако израчунамо разлику у потрошеној електричној енергији за цео животни век фрижидера, тада ће се испоставити да је количина врло значајна. Хладњаци са два компресора посебно су релевантни за европске земље, јер су трошкови електричне енергије прилично високи. Изгледа да се због тога у Европи најчешће производе двокомпресорски модели фрижидера.
Двокомпресорске јединице имају независну контролу температуре у свакој комори. Ако температура порасте у једној од комора, у њој почиње да ради економичан компресор мале снаге, који се искључује одмах након успостављања оптималне температуре у комори. Овај систем управљања обезбеђује значајне уштеде енергије у фрижидерима са два компресора. Једнострука компресорска јединица, за разлику од двокомпресорске јединице, нема одвојену контролу температуре. Његов једини снажни енергетски интензивни компресор у сличној ситуацији производи додатно и непотребно хлађење у замрзивачу, трошећи додатну енергију.
Хладњак са два компресора има пуноправни режим супер смрзавања у замрзивачу и могућност привременог искључивања једне од комора, што такође штеди енергију. Поред тога, два компресора мале снаге су много тиша од једног моћног, стога су хладњаци са два компресора много мање бучни током рада.
Једнокомпресорски фрижидери немају горе наведене предности двокомпресорских хладњака, али ову чињеницу надокнађују нижим трошковима. Такође, нови модели јединица са једним компресором имају посебан магнетни вентил који контролише проток расхладног флуида који циркулише у јединици. Омогућава одвојено хлађење комора, такође штедећи енергију.

Хладњаци са два компресора за помоћ доброј домаћици
Хладњаци са два компресора за помоћ доброј домаћици
Хладњаци са два компресора за помоћ доброј домаћици
Хладњаци са два компресора за помоћ доброј домаћици Хладњаци са два компресора за помоћ доброј домаћици Хладњаци са два компресора за помоћ доброј домаћициHome | Articles

November 30, 2022 08:54:21 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting