Хладилен и хладилен компресор

Ако говорим за закупуване на среден или голям хладилник, те веднага мислят за броя на компресорите в него. Що се отнася до малкия хладилник, един компресор върши отлична работа за цялата поверена му работа. Наличието на два компресора в хладилник означава, че хладилникът е оборудван с две независими хладилни системи. Едната от тези системи е предназначена за управление на хладилното отделение, а другата е предназначена за фризера. Цялото натоварване се разпределя между две системи. Двукомпресорният хладилник има редица предимства:
1. Този хладилник има по-висок експлоатационен живот. Това е така, защото компресорите работят само за камерите, за които са предназначени, и в момента, в който е необходимо.
2. Студената производителност на хладилник с два компресора е много по-висока.
3. Управлението на двукамерното е по-лесно. Потребителят може самостоятелно да регулира температурата в различни камери. Можете също да включите всяка от камерите поотделно. Но има такива хладилници с един компресор, които също ви позволяват да регулирате температурния режим в различни камери.
Има мнение, че хладилникът, оборудван с два компресора, е много по-надежден от един компресорен. Но това твърдение не е вярно. Хладилникът с най-добро качество е по-вероятно да работи по-надеждно. Същото твърдение се отнася за шума и консумацията на енергия на хладилника. Хладилникът е оборудван с хладилен агент. В този момент също е необходимо да се обърне внимание на избора на подходящия модел. Хладилниците от съвременното производство приемат два вида хладилен агент. Най-често срещаният хладилен агент е R134a. Но има и използването на хладилен агент R600a. Тези два хладилни агента не съдържат хлор.
А хлорът е известен като един от най-лошите озонови врагове. Хладилният агент не може да бъде взаимозаменяем. Ако например хладилникът е проектиран да се пълни с хладилен агент R600a, тогава този тип хладилен агент може да се използва изключително. Ако сравним всички налични видове хладилен агент за хладилник, тогава може да се разграничи R600a. Именно този тип има голям брой предимства. Той също така ще осигури по-икономична консумация на енергия за хладилника.

Хладилен и хладилен компресор
Хладилен и хладилен компресор
Хладилен и хладилен компресор
Хладилен и хладилен компресор Хладилен и хладилен компресор Хладилен и хладилен компресорHome | Articles

December 8, 2022 00:47:16 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting