Характеристики на фризера

Най-важните характеристики на фризерите могат да бъдат сравнени с тези на хладилниците. Те включват полезния обем на фризера, климатичния клас, колко електроенергия консумира оборудването. Но има индикатори, които са уникални за фризерите. Няма система за замръзване. Всеки западен хладилник е оборудван с тази система. Ако разгледаме руския пазар, тогава можете да намерите само една компания, която го използва. Това е Stinol. Но дори и най-запалените противници на тази система са съгласни, че тя е в пъти по-удобна и ефективна. Ако продуктите се съхраняват дълго време, тогава те няма да изглеждат като замръзнала бучка. Но системата "Без замръзване" има и отрицателна страна.
Използването му насърчава по-бързото изпаряване на влагата от повърхността на продуктите. В резултат на това замразеният продукт изсъхва в такъв хладилник много по-бързо. Така че, ако има фризер с тази система у дома, за предпочитане е всички продукти да се съхраняват в опакована форма. Хладилник, оборудван с без замръзване, няма нужда от размразяване. Но за хигиенни цели се препоръчва да се проветрява и измива веднъж годишно. Класическите хладилници трябва да се изключват веднъж годишно, като се отваря дренажният отвор. В този случай е необходимо да поставите контейнер, където разтопената вода ще изтече.
Фризерите също имат режим на бързо замразяване, характерен само за тях. Използването на този метод ви позволява да замразите храната много бързо. В същото време в него ще се запазят всички налични витамини и хранителни вещества. Важен факт е, че в процеса на бързо замразяване в храната не могат да се образуват ледени кристали. В резултат на това клетъчната мембрана няма да се счупи. Това явление може да се наблюдава при тези продукти, които се замразяват постепенно.
За да използвате режима за бързо замразяване, е необходимо да активирате тази функция предварително, пет часа преди момента, в който продуктите са поставени там. Температурата постепенно ще спада. След подготвителния момент можете да изложите всички необходими продукти за замразяване. Те ще замръзнат незабавно и няма да могат да затоплят близките храни с топлината си. След един ден камерата може да се превключи в режим " съхранение ".

Характеристики на фризера
Характеристики на фризера
Характеристики на фризера
Характеристики на фризера Характеристики на фризера Характеристики на фризераHome | Articles

November 27, 2022 03:44:16 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting