Функционална опрема на ладилникот

Многу корисно кога фрижидерот има аларм. Може да биде и светло и звук. Меѓу сите видови аларми, алармот што се огласува во моментот кога температурата во замрзнувачот е зголемена е достојно за посебно внимание. Ако достигне -11 степени, тогаш ќе следи сигнал, известувајќи за ова. Фрижидерите исто така имаат сигнал кој известува за отворена врата. Може да биде ладилна комора, или може да биде замрзнувач. Електронски контролираните фрижидери ќе сигнализираат отворена врата во фрижидерот по пет минути и во замрзнувачот по една минута. Исто така е погодно да се прикаже температурата, која се наоѓа во внатрешноста на фрижидерот. Некои модели на ладилници се опремени со LED индикација. Но, постојат фрижидери кои имаат дигитален дисплеј на кој се претставени сите информации.
За фрижидер, многу е важна функцијата како складирање храна во време кога е исклучено напојувањето. Наведениот рок на траење на храната означува колку време храната може да се чува во фрижидерот на соодветна температура. Ако е можно, најдобро е да купите фрижидер кој има долго време за чување храна.
Секој фрижидер има свој замрзнувачки капацитет. Овој индикатор се мери во килограми, и ја покажува количината што може да ја замрзне за 24 часа. Фрижидерот има и обележување на sterвездичка. Една aвездичка значи дека комората се чува само на -6. Овој индикатор е погоден само за краткорочни производи. Присуството на две снегулки значи дека температурата на фотоапаратот е -12 степени. За кратко време, сите потребни прехранбени производи може да се чуваат тука.
Фрижидерите обележани со три starsвезди означуваат минимална температура од -18 степени. Ова ќе биде доволно за чување храна долго време. Овде е дозволено и замрзнување на мала количина од нив. Четири aвездички означуваат температура од -24 степени. Овде можете да чувате храна долго време, како и да замрзнувате голема количина храна.

Функционална опрема на ладилникот
Функционална опрема на ладилникот
Функционална опрема на ладилникот
Функционална опрема на ладилникот Функционална опрема на ладилникот Функционална опрема на ладилникотHome | Articles

December 5, 2022 03:21:08 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting