Фрижидер замрзнувач

Замрзнувачот може да биде опремен со полици, прегради и фиоки. Ако замрзнувачот е дизајниран да складира голема количина храна, тогаш треба да се претпочитаат фиоките. Ова се должи на фактот дека е потребно побрзо да се користат оние производи што се чуваат подолго. И за ова, полето ќе биде поудобно. Кутијата може да биде решеткаста, како и затворена. Подобра циркулација на воздухот со жичани фиоки. Но, малиот замрзнат зеленчук и овошје многу поверојатно паѓаат низ решетските кутии. Многу е добро кога една од достапните кутии е доволно висока. Тогаш нестандардни производи (торта) можат да се вклопат во неа. Преградите за замрзнување можат да бидат опремени со специјални календари. Тие мора да бидат означени со датумот на замрзнување.
Преградата за замрзнувач може да биде опремена со прилично корисен предмет - послужавник за замрзнувач. На садот се ставаат табли со мраз, како и акумулатори на ладно. На истиот послужавник, многу е лесно да се замрзнат мали предмети (кнедли, бобинки), кои потоа се истураат во специјално подготвен сад. Овој процес на замрзнување е поефикасен од кој било друг.
Одделни фрижидери се опремени со област за свежина. Производи кои пропаѓаат брзо ја задржуваат својата свежина подолго време. Температурата на оваа зона се движи од 0 до +2 степени. На оваа температура, бактериите се размножуваат многу бавно. Многу е погодно да се складираат во оваа зона оние производи кои не треба да се замрзнуваат за кратко време (месо) или зеленчук и овошје. Најдобро е ако зоната за свежина се наоѓа во одделот за ладилник. Но, постојат „ свежи зони “ кои се поделени на влажни и суви зони.
Многу современи фрижидери се опремени со можност за повторно обесување на вратата. Кога има проблеми со поставувањето на ладилникот, оваа опција може да ви се најде. Ако просторијата за сместување е прилично мала, тогаш е императив да се обезбеди оваа можност. Најпогоден начин да го преместите фрижидерот во просторијата е да имате специјални тркала. Самиот фрижидер стои исправено на нозете. Ако има потреба да го преместите, тогаш треба само да се навалите назад. Во овој случај, не треба да го носите, но можете само да го превртите.

Фрижидер замрзнувач
Фрижидер замрзнувач
Фрижидер замрзнувач
Фрижидер замрзнувач Фрижидер замрзнувач Фрижидер замрзнувачHome | Articles

December 2, 2022 00:43:02 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting