Фрижидери и нивни карактеристики

Секоја марка фрижидер има свои лични карактеристики.
Фрижидерот LIEBHERR, на пример, не бара одмрзнување поради присуството на системот No-Frost. Функцијата Vario-Space овозможува да се комбинира просторот. Во исто време, заштедите на енергија достигнуваат 50%. Постои и функција за супер замрзнување. Оваа функција е наменета за брзо замрзнување на храната. Функцијата Biofresh укажува на присуство на нулта зона во фрижидерот. Количината на влажност може да се прилагоди во различни делови на дадена зона. Ладилни елементи може да се користат за преносен фрижидер. Дури и ако снабдувањето со електрична енергија е прекинато, температурата во фрижидерот нема да се зголеми долго време.
Фрижидер AEG има функција на брзо ладење на производите, како и брзо замрзнување. Во овој случај, по одредено време, температурата ќе се постави во согласност со наведените параметри. Само овој модел има функционалност за празникот. За време на неговото дејство, температурата во фрижидерот достигнува +15 степени. Нежните мирис не можат да се формираат на оваа температура, а потрошувачката на електрична енергија е сведена на минимум. Исто како и во многу модели, овде е даден акумулатор за ладно.
Фрижидерот SIEMENS исто така има можност да се замрзне. Во исто време, загубите на топлина се најниски. Тука е и турбо ладењето, што придонесува за најмали оптоварувања на компресорот. Се појавува комбинација на работа на вентилаторот и компресорот. Но, фрижидерот ELECTROLUX е опремен со функцијата за контрола Fuzzy. Со оваа функција, микропроцесорот го следи температурниот режим што се јавува во фрижидерот. Исто така, постои нулта зона, во која производите се чуваат многу подолго, додека ги одржуваат сите хранливи својства и атрактивниот изглед. Практичното отворање на вратата е обезбедено со удобна рачка. Калено стакло ја зголеми издржливоста.
BOSCH е опремен со автоматско одмрзнување, систем No Frost, нула зона, како и ладилник под-под во ладилникот. WHIRLPOOL, заедно со сите популарни и потребни функции, може многу брзо да ја намали температурата, а исто така ви овозможува самостојно да ја регулирате влажноста во фрижидерот. Употребата на ладилното средство во ладилниците е безбедна за озонската обвивка.

Фрижидери и нивни карактеристики
Фрижидери и нивни карактеристики
Фрижидери и нивни карактеристики
Фрижидери и нивни карактеристики Фрижидери и нивни карактеристики Фрижидери и нивни карактеристикиHome | Articles

December 3, 2022 07:03:00 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting