Форма на замрзнувач

Замрзнувачот во стилот на кабинетот може да биде висок и до два метра. Покрај тоа, нејзината ширина е 60 см. Како што можете да видите, не зафаќа голема количина на простор во просторијата. Неговиот корисен волумен достигнува скоро 300 литри. Затоа, овој замрзнувач може да чува многу храна истовремено. Кабинетот е опремен со неколку нивоа. Овие можат да бидат полици со врати и фиоки за извлекување. Моделите од Шведска се опремени и со послужавници во кои зеленчукот, бобинките и овошјето мора да се замрзнат. За време на замрзнување, тие не се замрзнуваат едни со други. Замрзнувачите во форма на тротоарот најдобро се комбинираат со кујнски мебел. Таквиот замрзнувач лесно може да се инсталира под која било работна површина во кујната (на пример, countertop). Овој замрзнувач нема голем волумен, како и до четири фиоки.
Замрзнувач - градите се прават во форма на гради на баба. Тие се отвораат и имаат издолжена форма. Големи делови од риба и месо најдобро се чуваат во сличен замрзнувач. Корисниот волумен на таков замрзнувач може да го надмине волуменот на замрзнувачот на ормарот. Што се однесува до надворешните димензии на таквите гиганти, тие можат да бидат еднакви на 850 * 1560 * 600 см. Таквото чудо тешко ќе се вклопи во стандардна врата. Сличен замрзнувач може да се стави на чардак.
И дури и ако температурата на околината достигне +40 степени, храната ќе се чува во најдобра состојба. Лошите страни на таквиот замрзнувач вклучуваат фактот дека сите производи таму се натрупани во една голема грамада. Кога ги вадите потребните, треба да работите напорно, притоа превртувајќи ги сите останати. Но, постојат и мали висечки корпи во кои можете да чувате спакувани производи.
Се разбира, ваквите лари се доста корисни и во смисла на корисен волумен и во однос на електричната енергија. Но, меѓу домаќинките, таквите гради не добија должна почит, бидејќи не можат да се стават во стандардна мала кујна. Покрај тоа, треба да размислите за фактот дека вратата на ладилникот треба да се отвори, а за ова исто така ќе биде потребен дополнителен простор.

Форма на замрзнувач
Форма на замрзнувач
Форма на замрзнувач
Форма на замрзнувач Форма на замрзнувач Форма на замрзнувачHome | Articles

December 3, 2022 07:40:08 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting