Фенси фрижидери

Со цел да се намалат трошоците за производство, некои американски фирми користат релјефен текстуриран челик во производството на врати на ладилникот. Ова им овозможува на фрижидерот не само да биде уметнички привлечен, туку и да ги сокрие несовршеностите на површината и да му даде поскап изглед. Употребата на текстуриран лист овозможи значително да се намалат производните дефекти во сликарството за американските фирми.
Аналогот на текстуриран челичен лим (или лента) во Европа е поевтин филмски премаз на конвенционален челичен лим. Најчести обрасци се дрво и нерѓосувачки челик. Покрај таков фрижидер нужно мора да има исти достојни други апарати за домаќинство. Домаќинките, кои се убедени од сопственото искуство колку е погодно и практично, не сакаат да се вратат на гасните печки на кој било начин.
Фрижидерите со уметничко сликарство веднаш ги разликуваат од другите модели. Во овој случај, цртежот може да биде матрица на филмска обвивка или да се направи рачно на барање на клиентот. Секоја производна земја има свој сет на типични матрици што ги рефлектираат националните карактеристики. Во производството на ексклузивни модели на ладилници, се користи рачно насликана уметност. Како по правило, уметничките композиции се создаваат на компјутер. Домашниот производител мораше да се откаже од производството на вакви модели тука поради ограничената побарувачка. За индивидуални нарачки, се создава авторско дело, кое нема аналози. Со помош на воздушна четка, обичниот фрижидер може да се претвори во вистинско уметничко дело. Современите воздушни четки ви овозможуваат да работите со неколку бои одеднаш, обезбедувајќи скоро фотографски квалитет.
За купувачите кои претпочитаат чести промени во декорацијата на кујната, развиени се фрижидери со заменливи украсни панели на вратите.
Некои необични фрижидери имаат не само оригинални бои, туку и форми. Невообичаени тука се предлозите на јапонски и кинески компании кои нудат детски фрижидери во форма на животни. Покрај разнобојните цртежи, таквите модели имаат вграден електронски календар и будилник со ЛЦД-дисплеј инсталиран на вратите. Звучи мелодија кога ќе се отвори фрижидерот.
Најскапите фрижидери се направени од не'рѓосувачки челик. Најскапиот дизајн за фрижидери со огледувани врати. Покрај тоа, ова се, се разбира, модели вметнати во скапоцени камења.

Фенси фрижидери
Фенси фрижидери
Фенси фрижидери
Фенси фрижидери Фенси фрижидери Фенси фрижидериHome | Articles

December 6, 2022 16:55:14 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting