Усисивачи и њихови типови: све о суптилностима по избору

Сви знамо колико је важан висококвалитетни усисивач: поред чињенице да нам омогућава да наш дом направимо чишћим, квалитетно чишћење полица уз помоћ овог најкориснијег представника кућних апарата омогућава нам да избегнемо многа здравствена стања проблема. Али проблем је што све врсте усисивача не могу пружити тако изванредне резултате. У нашем чланку покушали смо да прикупимо најпрактичније савете за њихов избор, који ће вам омогућити да купите заиста квалитетан и функционалан модел, који не само да испуњава све ваше захтеве, већ је у стању да не пробуши рупу у својој породици буџет.
Критеријуми избора
Сви усисивачи су подељени у две групе - за суво или мокро чишћење. Опрема за хемијско чишћење одликује се приступачном ценом, разноврсним моделима, малим димензијама и тежином. Усисавач за прање је незаменљив за чишћење подова, комбинује и суво и мокро чишћење, може се користити за чишћење тепиха и тапацираног намештаја, међутим, његова импресивна величина, сложеност одржавања и велика потрошња енергије не дозвољавају пречесто коришћење.
Моћ није порок. Произвођачи обично означавају снагу усисавања и снагу потрошње. Потрошња енергије карактерише класу потрошње енергије усисивача (што је већа, то више опреме има више додатних опција), али ни на који начин не утиче на квалитет чишћења, који зависи од усисне снаге. Дешава се да је код исте енергетске класе степен апсорпције различит за различите моделе. Усисивачи са регулатором снаге су врло згодни. Генерално, требало би да изаберете снагу између 300 и 450 вата.
Систем филтера. Пре свега, усисани ваздух улази у сакупљач прашине. То може бити или „ врећица “ - у облику платнене или папирне кесе - или циклонална, у којој се прљавштина сакупља у посебном контејнеру. Обоје имају недостатке: папирне кесе и вреће од тканине морају се мењати, купујући нове, а циклонски филтери усисавач успоравају и повећавају ниво буке. Поред сакупљача прашине, модерни усисивачи опремљени су и додатним филтерима који чисте и дезинфикују ваздух који излази.
Врсте додатака. Најважнији додаци су четке за глатки под и четке за тепих, као и пукотински алат. Веома корисна турбо четка, унутар које се налази ротирајући ваљак - омогућава вам лако сакупљање косе и животињске длаке са пода. Поред ових параметара, вреди проценити ниво буке која се емитује током рада, дужину црева и кабла и присуство индикатора пуности сакупљача прашине. Свака додатна опција кошта, али се исплати током рада заиста згодне и поуздане јединице.

Усисивачи и њихови типови: све о суптилностима по избору
Усисивачи и њихови типови: све о суптилностима по избору
Усисивачи и њихови типови: све о суптилностима по избору
Усисивачи и њихови типови: све о суптилностима по избору Усисивачи и њихови типови: све о суптилностима по избору Усисивачи и њихови типови: све о суптилностима по изборуHome | Articles

November 29, 2022 12:54:16 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting