Управљање фрижидером

Фрижидер се може управљати електронски или механички. Најчешћа је механичка контрола. Овде се контролише конвенционални термостат. Ова контрола пружа само избор једног од пет доступних температурних режима. Ако узмемо у обзир електронско управљање, онда уз његову помоћ можете подесити врло тачну температуру, за разлику од механичке. Тачна температура подешава се и у фрижидеру и у замрзивачу. Управљање замрзивачем и фрижидером може бити појединачно или одвојено. Обједињена контрола значи да ће се изабрани температурни режим применити на обе коморе. Одвојено управљање је погодније. За сваку комору можете подесити своју температуру. Готово сви фрижидери опремљени електронским управљањем имају засебну контролу коморе.
Да бисте инсталирали фрижидер, морате одабрати суво, хладно место. Најбоље је ако су сви извори топлоте удаљени од фрижидера. Фрижидер мора имати слободан приступ ваздуху са свих страна. Собна температура мора бити у складу са климатским стандардима наведеним за овај модел фрижидера. Строго вертикални положај је за њега веома важан.
Ако је фрижидер тек донесен, не препоручује се да га укључите. Требало би да се мало смири. У овом тренутку се може опрати и довести у ред. После одређеног времена можете да га укључите, али не бисте требали одмах стављати храну. Фрижидер мора прихватити температурни режим који пружа. Све неопходне радње и њихов редослед нужно су назначени у упутствима која су приложена уз сваки фрижидер.
Повремено, током непрекидног рада, фрижидер се мора очистити. Ово ће захтевати детерџенте, као и суву крпу. За прање је најбоље одабрати неагресивне детерџенте. Фрижидер је место за чување великог броја различитих производа. Као резултат, у њему се може створити непријатан мирис. Да бисте то избегли, морате користити посебне дезодорансе који су дизајнирани да упијају мирисе. Ако фрижидер има ручно одмрзавање, једном годишње морате замрзавати замрзивач и очистити га од свих израслина и леда.

Управљање фрижидером
Управљање фрижидером
Управљање фрижидером
Управљање фрижидером Управљање фрижидером Управљање фрижидеромHome | Articles

November 26, 2022 20:52:04 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting