Управување со фрижидер

Фрижидерот може да се контролира електронски или механички. Најчеста е механичката контрола. Овде се контролира конвенционален термостат. Оваа контрола обезбедува само избор на еден од петте достапни режими на температура. Ако ја земеме предвид електронската контрола, тогаш со нејзина помош можете да поставите многу точна температура, за разлика од механичката. Точната температура е поставена и во фрижидерот и во замрзнувачот. Контролата на замрзнувачот и фрижидерот можат да бидат единечни или одделни. Унифицирана контрола значи дека избраниот режим на температура ќе се примени и на двете комори. Одделна контрола е поудобна. За секоја комора, можете да поставите своја температура. Речиси сите фрижидери опремени со електронска контрола имаат посебна контрола на комората.
За да го инсталирате фрижидерот, мора да изберете суво и ладно место. Најдобро е ако сите извори на топлина се далеку од фрижидерот. Фрижидерот мора да има бесплатен пристап до воздухот од сите страни. Температурата во просторијата мора да биде во согласност со климатските стандарди наведени за овој модел на ладилник. Строго вертикалната позиција е многу важна за него.
Ако фрижидерот штотуку е донесен, тогаш не се препорачува да го вклучите. Треба да се смири малку. Во тоа време, може да се измие и да се стави во ред. По одредено време, можете да го вклучите, но не треба веднаш да ставате храна во неа. Фрижидерот мора да го прифати режимот на температура што го обезбедува. Сите потребни активности и нивната низа се нужно наведени во упатствата што се прикачени на секој фрижидер.
Од време на време за време на континуирана работа, фрижидерот мора да се чисти. За ова ќе бидат потребни детергенти, како и сува крпа. Најдобро е да се изберат неагресивни детергенти за перење. Фрижидерот е место за складирање на голема разновидност на производи. Како резултат, може да се формира непријатен мирис во него. За да го избегнете, мора да користите специјални дезодоранси кои се дизајнирани да апсорбираат мириси. Ако ладилникот има рачно одмрзнување, тогаш еднаш годишно треба да го одмрзнувате замрзнувачот и да го исчистите од сите израстоци и мраз.

Управување со фрижидер
Управување со фрижидер
Управување со фрижидер
Управување со фрижидер Управување со фрижидер Управување со фрижидерHome | Articles

November 29, 2022 13:52:33 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting