Управление на хладилника

Хладилникът може да се управлява по електронен или механичен начин. Най-често срещаното е механичното управление. Тук се управлява конвенционален термостат. Този контрол осигурява само избор на един от петте налични температурни режима. Ако разгледаме електронното управление, тогава с негова помощ можете да зададете много точна температура, за разлика от механичната. Точната температура се задава както в хладилника, така и във фризера. Управлението на фризера и хладилника може да бъде единично или отделно. Единният контрол означава, че избраният температурен режим ще се прилага и за двете камери. Отделното управление е по-удобно. За всяка камера можете да зададете своя собствена температура. Почти всички хладилници, оборудвани с електронно управление, имат отделно управление на камерата.
За да инсталирате хладилника, трябва да изберете сухо и хладно място. Най-добре е всички източници на топлина да са далеч от хладилника. Хладилникът трябва да има свободен достъп на въздух от всички страни. Стайната температура трябва да отговаря на климатичните стандарти, посочени за този модел хладилник. Строго вертикалната позиция е много важна за него.
Ако хладилникът току-що е донесен, тогава не се препоръчва да го включвате. Трябва да се уталожи малко. По това време тя може да се измие и да се подреди. След определено време можете да го включите, но не трябва веднага да поставяте храна в него. Хладилникът трябва да приема температурния режим, който осигурява. Всички необходими действия и тяхната последователност са задължително посочени в инструкциите, приложени към всеки хладилник.
От време на време по време на непрекъсната работа хладилникът трябва да се почиства. Това ще изисква перилни препарати, както и суха кърпа. Най-добре е да изберете неагресивни препарати за пране. Хладилникът е място за съхранение на голямо разнообразие от продукти. В резултат на това в него може да се образува неприятна миризма. За да го избегнете, трябва да използвате специални дезодоранти, които са предназначени да абсорбират миризми. Ако хладилникът има ръчно размразяване, тогава веднъж годишно трябва да размразявате фризера и да го почиствате от всички израстъци и лед.

Управление на хладилника
Управление на хладилника
Управление на хладилника
Управление на хладилника Управление на хладилника Управление на хладилникаHome | Articles

December 6, 2022 17:23:57 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting