Универзални тестови на правосмукалки за различни намени

Денес правосмукалката стана составен дел од чистењето на просториите. Затоа, извршени се голем број на различни тестови од популарни производители. Тестовите на правосмукалката ги открија предностите и недостатоците, јаките и слабите страни на секоја од нив.
LG Kompressor е еден од иновативните модели. Неговата предност е големиот капацитет на колбата за прашина. Ова беше постигнато со употреба на систем за притискање на прашина.
Bosch Ergomaxx Professional. Квалитетна германска правосмукалка со убав дизајн.
Karcher VC6300 е исто така прилично квалитетен уред од германски производители со светло жолта боја, што се разликува по тивкото работење.
Samsung Stealth SC9560 е стилска и убава правосмукалка која со својот изглед освои голем број потрошувачи. Тишината на работата е направена на високо ниво и таа е најтивка.
И, конечно, Dyson DC 08 Аnimalpro стана главен модел. Оваа компанија направи голема револуција во технологијата за чистење пред 15 години. Ова е прилично скап уред и цените остануваат непроменети. Направен е на прилично високо и високо квалитетно ниво, но недостаток е нивото на бучава, што дизајнерите не можат да го намалат.
При изборот на правосмукалка, треба да обрнете внимание на моќноста и многу купувачи веруваат колку е помоќно, толку подобро. Ватот е означен на случајот и се чита во вати. Можеме да кажеме колку е поголема моќноста, толку побрзо и полесно ќе биде вакуумирањето.
Врз основа на резултатите од сите студии, може да се донесе заклучок. дека не вреди да се придава големо значење на моќта. Квалитетот на апсорпција на прашина нема да се промени. Секој модел што се користеше на тестовите има добра моќ и не предизвикува поплаки.
Треба да обрнете поголемо внимание на системот за филтрирање. Прилично голем број стари правосмукалки користеле торба за да соберат остатоци и прашина, но мали честички се враќаат во просторијата. Во современите модели, започнаа да се користат ХЕПА филтри од генерациите H12 или H13; овие дизајни на филтри можат да го намалат влегувањето на прашина за 99, 95%. Ова е прилично добар показател и доста важен.
Филтрацијата се изведува на високо ниво на квалитет и ви овозможува да заштедите енергија од самиот уред.
Тестовите на правосмукалката ги покажаа потребните квалитети на секој од нив. Доста моќни и модерни уреди со добра филтрација.

Универзални тестови на правосмукалки за различни намени
Универзални тестови на правосмукалки за различни намени
Универзални тестови на правосмукалки за различни намени
Универзални тестови на правосмукалки за различни намени Универзални тестови на правосмукалки за различни намени Универзални тестови на правосмукалки за различни намениHome | Articles

November 26, 2022 20:53:29 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting