Т2 дигитална копнена телевизија во Украина. Избор на ТВ

Многумина од вас, благодарение на голема кампања за информирање и рекламирање во медиумите, знаат дека во Украина од 2011 година, започна и распоредува дигитална копнена телевизиска мрежа во стандардот за емитување DVB-T2. Аналогниот сигнал е сè уште достапен за прием, но тој полека станува минато и официјално ќе биде целосно оневозможен до 2015 година. Во реалноста, „ дигитализацијата “ на етерот се спроведува многу побрзо - повеќето национални домашни телевизиски канали веќе ги емитуваат своите програми на „ фигура “, а некои се достапни во HD-формат. Главниот проблем на брзата транзиција на нашата земја кон дигитално телевизиско емитување е недостатокот на приемници за прием на дигитален сигнал за мнозинството претплатници.
Телевизорот припаѓа на трајни апарати за домаќинство, затоа, кога планирате да купите модерен телевизор денес, сосема е логично да се обрне внимание на неговата опрема, комуникациските можности и можноста за прием на ТВ сигнал во различни формати (вграден тјунер) со резерва „ за во иднина “.
За наша среќа, производителите на ТВ ги следат промените на пазарот и веќе нудат широк спектар на модели со вградени тјунери DVB-T2. Како прво, ова се однесува на популарните Samsung телевизори, LG и други брендови. Избор на ТВ, можете да ги видите соодветните ознаки на многу нови производи од опсегот на модели 2012 година, што укажува на можност за примање на сигнал DVB-T2 или да ги разјасните карактеристиките на вашиот омилен ТВ-модел со вграден тјунер DVB-T2 од нашите менаџери.
Едно од најчестите прашања од нашите клиенти се поплаки за неможноста да се примаат копнени дигитални ТВ сигнали директно преку вградениот приемник.
Одговорот е едноставен: монополскиот оператор на копнено дигитално емитување - компанијата „ Зеонбуд “ го кодира телевизискиот сигнал, па за да гледате телевизија, ќе ви треба дополнителна опрема - декодер за сет-топ-кутија DVB-T2 или модул за камера DVB -T2, што не е ниту еден, и се пресметуваат на мрежното покривање „ Зеонбуд “.
Оваа можност се појавува за тјунерите официјално увезени и заверени во Украина со помош на специјален фирмвер, кој е „ блескан “ во тјунер и модул во фабриката. Таквиот монопол има и предности - отсуство на фалсификат и леснотија на поврзување.
Првиот метод за примање на сигнал - со помош на сет-приемник, е потрадиционален, но во исто време и поскап, незгоден и незгоден. Тјунерот зазема посебно место, бара посебен излез, се поврзува со телевизорот со кабли, е „ врзан “ во нашиот случај со одреден оператор и, конечно, можете да го контролирате со посебен далечински управувач покрај телевизискиот.
CAM (Модул за условен пристап) е електронска картичка за пристап што е инсталирана во слотот CI (Заеднички интерфејс) на ТВ и исто така ви овозможува да добивате кодиран операторски сигнал.
Сепак, не зазема посебно место, не бара жици и приклучоци, и сите функции може да се контролираат од еден далечински управувач. Покрај тоа, ако сакате, модул од друг оператор на сателитска или копнена дигитална телевизија може лесно да се вметне во слотот.
Повеќето современи LCD и LED телевизори и плазма панели се опремени со CI слотови.
Треба да се напомене дека денес во Украина има недостаток на CAM-модули " Zeonbud ", сепак, поради достапноста на аналоген сигнал, ве советуваме да почекате и да не брзате да ја купите конзолата, земајќи ги предвид придобивките од модулот Денес, областа за покривање на дигиталната копнена телевизиска мрежа опфаќа околу 95% од територијата на нашата земја и им нуди на гледачите 28 бесплатни ТВ-канали, чијашто список операторот ветува дека наскоро ќе се прошири на 32.

Т2 дигитална копнена телевизија во Украина. Избор на ТВ
Т2 дигитална копнена телевизија во Украина. Избор на ТВ
Т2 дигитална копнена телевизија во Украина. Избор на ТВ
Т2 дигитална копнена телевизија во Украина. Избор на ТВ Т2 дигитална копнена телевизија во Украина. Избор на ТВ Т2 дигитална копнена телевизија во Украина. Избор на ТВHome | Articles

December 6, 2022 15:29:32 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting