Т2 дигитална земаљска телевизија у Украјини. Избор телевизора

Многи од вас, захваљујући широкој информативној и рекламној кампањи у медијима, знају да је у Украјини од 2011. године почело и активно се наставља постављање дигиталне земаљске телевизијске мреже у ДВБ-Т2 стандард за емитовање. Аналогни сигнал је и даље доступан за пријем, али полако постаје ствар прошлости и званично ће бити потпуно онемогућен до 2015. године. У стварности, „ дигитализација “ етра се изводи много брже - већина националних домаћих телевизијских канала већ емитује своје програме у „ фигури “, а неки су доступни у ХД формату. Главни проблем брзог преласка наше земље на дигитално телевизијско емитовање је недостатак тјунера за пријем дигиталног сигнала за већину претплатника.
Телевизор припада трајним кућним апаратима, стога је сасвим логично да данас, када планирате да купите савремени телевизор, обратите пажњу на његову опрему, комуникационе могућности и могућност пријема ТВ сигнала у различитим форматима (уграђени тјунер) са резерва „ за будућност “.
На нашу срећу, произвођачи телевизора прате промене на тржишту и већ нуде широку палету модела са уграђеним ДВБ-Т2 тјунерима. Пре свега, ово се односи на популарне Самсунг телевизоре, ЛГ и друге марке. Одабиром ТВ-а можете видети одговарајуће ознаке на многим новим производима из асортимана модела 2012, указујући на могућност пријема ДВБ-Т2 сигнала или разјаснити карактеристике свог омиљеног ТВ модела са уграђеним ДВБ-Т2 тјунером од наши менаџери.
Једно од најчешћих питања наших купаца су жалбе на немогућност пријема земаљских дигиталних ТВ сигнала директно путем уграђеног тјунера.
Одговор је једноставан: монополски оператер земаљског дигиталног емитовања - компанија „ Зеонбуд “ кодира телевизијски сигнал, па ће вам за гледање телевизије требати додатна опрема - сет-топ бок декодер ДВБ-Т2 или ЦАМ-модул ДВБ -Т2, који није никакав, а рачунају се на покривеност мреже „ Зеонбуд “.
Изгледа да је та прилика за тунера званично увозних и оверени у Украјини уз помоћ посебног фирмваре, који је " обасја " у тјунера и модула у фабрици. Такав монопол има и предности - одсуство фалсификата и лакоћу повезивања.
Први метод пријема сигнала - уз помоћ сет-топ тјунера - је традиционалнији, али истовремено скупљи, незгоднији и гломазнији. Тјунер заузима посебно место, захтева посебну утичницу, каблом се повезује са телевизором, у нашем случају је „ везан “ за одређеног оператера и, коначно, њиме можете да управљате и засебним даљинским управљачем поред телевизијског.
ЦАМ (модул условног приступа) је електронска приступна картица која је инсталирана у ЦИ (Цоммон Интерфаце) прикључак на телевизору и такође вам омогућава да примите кодирани сигнал оператора.
Међутим, не заузима посебно место, не захтевају жице и утичнице, а свим функцијама се може управљати са једног даљинског управљача. Поред тога, по жељи се у слот може лако уметнути модул другог оператера сателитске или земаљске дигиталне телевизије.
Већина модерних ЛЦД и ЛЕД телевизора и плазма панела опремљени су ЦИ уторима.
Треба напоменути да данас у Украјини постоји недостатак ЦАМ-модула „ Зеонбуд “, међутим, због доступности аналогног сигнала, саветујемо вам да сачекате и не журите са куповином конзоле, узимајући у обзир предности модул. Данас подручје покривања дигиталне земаљске телевизијске мреже покрива око 95% територије наше земље и нуди гледаоцима 28 бесплатних ТВ канала, чији се списак оператора ускоро проширује на 32.

Т2 дигитална земаљска телевизија у Украјини. Избор телевизора
Т2 дигитална земаљска телевизија у Украјини. Избор телевизора
Т2 дигитална земаљска телевизија у Украјини. Избор телевизора
Т2 дигитална земаљска телевизија у Украјини. Избор телевизора Т2 дигитална земаљска телевизија у Украјини. Избор телевизора Т2 дигитална земаљска телевизија у Украјини. Избор телевизораHome | Articles

November 28, 2022 03:26:45 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting