Температура у фрижидеру

Колико дуго храна може да одржи свежину, зависи од температуре у фрижидеру. Током куповине фрижидера, сваки купац претпоставља какву врсту производа и колико дуго ће тамо чувати. Ако након куповине фрижидера не оправдава обавезе које су му наметнуте, тада треба да се уверите да стварна температура одговара оној која је назначена у пасошу који му је приложен. Ако пасош за фрижидер не означава да произвођач даје наведену температуру, биће немогуће доказати да купљени фрижидер не испуњава захтеве. Ако је фрижидер у добром стању, морате тачно знати које температуре одговарају сваком од предложених режима. Већина фрижидера није опремљена унутрашњим термометрима. Регулатори температуре имају различите поделе. Ово може бити и минимални и максимални режим. Сваки фрижидер има свој оптимални положај за нормално складиштење хране. Морате сами одабрати ову позицију. Током рада сваки произвођач препоручује употребу средњег начина рада. И, на основу даљег рада фрижидера, може се подесити на жељени ниво.
Помоћу термопарова можете мерити температуру у фрижидеру. За ово се узимају три бода. Током спроведених тестова, фрижидер мора бити херметички затворен. Све температуре које је произвођач назначио за сваку поједину радну зону морају одговарати подацима наведеним у пасошу. Коришћењем етикета можете научити о температурама на којима се чува смрзнута храна.
Ако код куће нема посебног термометра при руци, онда можете користити стандардни термометар, који се ставља у воду. За мерење температуре у замрзивачу можете користити спољни термометар. Током мерења, термометар мора бити постављен у геометријско средиште коморе. На крају циклуса хлађења могу се извршити мерења. За тачна мерења потребно је да користите неколико циклуса. Ако су вам потребна прецизнија мерења, онда морате да користите даљинске електронске термометре.

Температура у фрижидеру
Температура у фрижидеру
Температура у фрижидеру
Температура у фрижидеру Температура у фрижидеру Температура у фрижидеруHome | Articles

December 3, 2022 15:45:37 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting