Температура на замрзнувачот

Мошне често, има непријатни моменти на прекин на електричната енергија во нашите домови. Затоа, важна точка во работењето на замрзнувачот е колку долго може да ја задржи храната во посакуваниот режим без употреба на електрична енергија. Некои модели на замрзнувачи се опремени со одлична топлинска изолација. Затоа, тие можат да складираат храна до еден и пол дена без напојување. Замрзнувачот од компанијата ВЕСТФРОСТ е во состојба да одржува постојана температура до педесет и два часа. Оваа можност овозможува да се изврши поради ладни акумулатори. Акумулаторот за студ е пластичен брикети. Тие се полни со течност што има висок специфичен топлински капацитет. Додека ладилникот работи во нив, се јавува акумулација на студ. Веднаш штом ќе се прекине напојувањето, тие автоматски го зголемуваат времето на одмрзнување. Замрзнувачите имаат два такви брикети во својот сет.
Замрзнувачот LIEBHERR демонстрира највисоки перформанси (40 часа). Замрзнувачите со три и четири starsвезди мора да одржуваат температура од -18 степени. " Подот ладно " е популарен . Оваа опција претпоставува присуство на сопствена единица за ладење на секоја кутија. На сите достапни нивоа, храната може да се замрзне, и нема потреба постојано да се преместуваат од кутија во кутија.
Контролната табла може да биде со различен дизајн. Но, секој од нив е опремен со регулатор на температура, приказ, режими на префрлување, како и индикатор за боја. Зелената боја укажува на работната состојба; процесот на брзо замрзнување е означен со жолто; ако е вклучена црвената боја, тоа значи дека вратата на замрзнувачот е отворена или температурата во неа е доволно висока. Се препорачува годишно да се проверуваат отчитувањата на индикаторите со отчитувањата на термометарот.
Режимот " Е " означува дека замрзнувачот има половина оптоварување и користи економичен начин на потрошувачка на енергија. Што се однесува до потрошувачката на енергија, некои модели кои се опремени со системот No frost трошат многу повеќе енергија отколку што е наведено во пасошот. Исклучок се замрзнувачите LIEBHERR, кои се сметаат за најекономични и најскапи.

Температура на замрзнувачот
Температура на замрзнувачот
Температура на замрзнувачот
Температура на замрзнувачот Температура на замрзнувачот Температура на замрзнувачотHome | Articles

December 3, 2022 13:54:45 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting