Температура в хладилника

Колко дълго храната може да запази свежестта си, зависи от температурата в хладилника. По време на закупуването на хладилник, всеки клиент приема какъв вид продукти и за колко време ще съхранява там. Ако след закупуването на хладилника той не оправдава наложените му задължения, тогава трябва да се уверите, че реалната температура съответства на посочената в прикрепения към него паспорт. Ако в паспорта за хладилника не е посочено, че производителят осигурява определената температура, ще бъде невъзможно да се докаже, че закупеният хладилник не отговаря на изискванията. Ако хладилникът е в изправност, тогава трябва да знаете точно какви температури съответстват на всеки от предложените режими. Повечето хладилници не са оборудвани с вътрешни термометри. Температурните регулатори имат различни разделения. Това може да бъде както минималният, така и максималният режим. Всеки хладилник има свое оптимално положение за нормалното съхранение на храната. Трябва сами да изберете тази позиция. По време на работа всеки производител препоръчва да се използва средният режим на работа. И въз основа на по-нататъшната работа на хладилника, той може да бъде настроен до желаното ниво.
С помощта на термодвойки можете да измервате температурата в хладилника. За това се вземат три точки. По време на проведените тестове хладилникът трябва да бъде херметически затворен. Всички температури, посочени от производителя за всяка отделна работна зона, трябва да съответстват на данните, посочени в паспорта. Използвайки етикета, можете да научите за температурите, при които се съхраняват замразените храни.
Ако у дома няма под ръка специален термометър, тогава можете да използвате стандартен термометър, който се поставя във вода. Можете да използвате външен термометър за измерване на температурата във фризера. По време на измерванията термометърът трябва да бъде поставен в геометричния център на камерата. В края на цикъла на охлаждане могат да се правят измервания. За точни измервания трябва да използвате няколко цикъла. Ако имате нужда от по-точни измервания, тогава трябва да използвате дистанционни електронни термометри.

Температура в хладилника
Температура в хладилника
Температура в хладилника
Температура в хладилника Температура в хладилника Температура в хладилникаHome | Articles

November 28, 2022 03:28:05 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting