Температура во фрижидер

Колку долго храната може да ја задржи својата свежина зависи од тоа која температура е во фрижидерот. За време на купувањето фрижидер, секој клиент претпоставува какви производи и колку долго ќе чува таму. Ако, по купувањето на ладилникот, не ги оправдува обврските што му се наметнати, тогаш треба да бидете сигурни дека реалната температура одговара на онаа наведена во пасошот прикачен на него. Ако пасошот за ладилникот не означува дека производителот ја обезбедува одредената температура, ќе биде невозможно да се докаже дека купениот фрижидер не ги исполнува условите. Ако фрижидерот е во добра работна состојба, тогаш треба да знаете точно кои температури одговараат на секој од предложените режими. Повеќето фрижидери не се опремени со внатрешни термометри. Регулаторите на температурата имаат различни поделби. Ова може да биде и минимален и максимален режим. Секој фрижидер има своја оптимална позиција за нормално складирање на храната. Оваа позиција треба сами да ја изберете. За време на работата, секој производител препорачува користење на режим на средно работење. И, врз основа на понатамошното работење на фрижидерот, може да се прилагоди на посакуваното ниво.
Користејќи термопарови, можете да ја измерите температурата во фрижидерот. За ова, земени се три бода. За време на извршените тестови, фрижидерот мора да биде херметички затворен. Сите температури означени од производителот за секоја одделна работна зона мора да одговараат на податоците наведени во пасошот. Користејќи етикетирање, можете да дознаете за температурите на кои се чува замрзната храна.
Ако дома нема специјален термометар при рака, тогаш можете да користите стандарден термометар, кој се става во вода. Можете да користите надворешен термометар за да ја измерите температурата во замрзнувачот. За време на мерењата, термометарот мора да се стави во геометрискиот центар на комората. На крајот на циклусот на ладење, може да се направат мерења. За точни мерења, треба да користите неколку циклуси. Ако ви требаат поточни мерења, тогаш треба да користите далечински електронски термометри.

Температура во фрижидер
Температура во фрижидер
Температура во фрижидер
Температура во фрижидер Температура во фрижидер Температура во фрижидерHome | Articles

December 3, 2022 13:47:30 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting