Стандардни опции за ладење

Рамо до рамо ладилниците имаат специфични опции што ги издвојуваат од сите други видови фрижидери. На пример, организацијата на студот во овој фрижидер се јавува во фази. Ова значи дека во фрижидерот има неколку климатски зони. Покрај тоа, секоја климатска зона има своја контрола. Фрижидерот има комора со нула температура, оддел за замрзнувач, „ зона на свежина “, комора каде што треба да се чуваат пијалоци, како и оддел каде влагата може да се смени во посакуваната насока. Во " зоната на свежина " можете да ја одржувате температурата од 0 до +1 степени. Расиплива храна мора да се чува во оваа комора. Може да биде месо, риба. Во оваа изолирана комора, храната се мие со воздух од одделот за замрзнување. Оваа комора е запечатена. Поради ова, содржината на влага во храната останува непроменета.
Купето каде што можете да го промените индикаторот за влажност е дизајниран за складирање на зелена боја, зеленчук и овошје. На контролната табла, можете да ги прилагодите индикаторите. Големата влажност ќе спречи зеленило да венее. Ако користите прилив на сув воздух, можете да бидете сигурни во безбедноста на овошјето. Вратите на ладилникот рамо до рамо се дизајнирани да складираат разни пијалоци. Температурата на овој оддел може да биде пониска отколку во целиот оддел за ладилник.
Во замрзнувачот, температурата е -18 степени. Технологијата No Frost се користи како задолжителен систем за овој оддел. Овој систем предвидува работа на вентилаторот. Ги дистрибуира протоците на воздух рамномерно во сите правци низ замрзнувачот. Како резултат, влагата не кондензира, но се испушта надвор. Ако мраз не се формира во фрижидер, тогаш не треба често да се мие и средува. Скоро сите американски фрижидери имаат систем No Frost.
Бројни додатоци се неопходни во новите фрижидери. На пример, со користење на прилагодена кул камера. Наменет за одмрзнување на храна. За време на одмрзнувањето, студениот млаз ќе се шири низ целиот оддел на ладилникот. Ова ја намалува потрошувачката на енергија. Исто така, овој систем може да ги олади пијалоците до посакуваната температура, додека не ги замрзнува. Употребата на крематор на мраз во фрижидер ви овозможува да добивате ладна вода, како и мраз и трошки од мраз во секое време, бидејќи системот постојано акумулира одредена количина на овој производ.

Стандардни опции за ладење
Стандардни опции за ладење
Стандардни опции за ладење
Стандардни опции за ладење Стандардни опции за ладење Стандардни опции за ладењеHome | Articles

November 29, 2022 13:10:29 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting