Стандарди за телевизиско емитување Д / Д2 МАЦ

D / D2 MAC се стандарди за телевизиско емитување кои обезбедуваат алтернативно пренесување на сигнали на светлина и хроминансирање, претходно компресирани со време. Аудио сигналите во овој стандард се дигитализираат и се пренесуваат за време на интервалот на враќање на зракот. За добивање преноси во овие стандарди е потребна употреба на D / D2 MAC декодер. Декодираниот сигнал формира 16/9 рамки, сепак, сите MAC декодери имаат можност да ја претворат рамката во формат 4/3.

Стандарди за телевизиско емитување Д / Д2 МАЦ
Стандарди за телевизиско емитување Д / Д2 МАЦ
Стандарди за телевизиско емитување Д / Д2 МАЦ
Стандарди за телевизиско емитување Д / Д2 МАЦ Стандарди за телевизиско емитување Д / Д2 МАЦ Стандарди за телевизиско емитување Д / Д2 МАЦHome | Articles

July 7, 2022 00:31:54 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting