Ставање во ред на вашиот автомобил или како да ја изберете вистинската правосмукалка за автомобили

Автомобилите што ги возиме секој ден, понекогаш имаат потреба од високо квалитетно чистење дури и повеќе од куќите во кои живееме. Ова е разбирливо: количината прашина и нечистотија на патиштата е огромна, и не сите автомобили имаат нормални филтри во кабината. После неколку месеци такво возење, скоро неколку сантиметри прашина се акумулира на таблата и невозможно е да седите на седиштето без да предизвикате вид на експлозија во форма на мали облаци од прашина. Се разбира, можете да отидете на миење автомобили и да платите за ставање во ред на автомобилот, но не сакате секогаш да трошите пари на ова, а миењето автомобили во нашата земја не се наоѓа на секој агол. Поумно е да имате правосмукалка за автомобил во вашиот автомобил, со чија помош вашиот верен „ железен коњ “ секогаш и секаде може да се стави во ред.
Најголемата предност на овие уреди е нивната мала големина. Компактноста на правосмукалките за автомобили ви овозможува да ги отстраните најнедостапните агли на возилото од нечистотија и остатоци. Таквите уреди можат да се поделат во две главни категории: правосмукалки што се напојуваат од мрежата на возилото, „ од запалката “ и оние што се напојуваат од нивната сопствена батерија на полнење.
Правосмукалки за автомобили „ од запалката “
Тие се во состојба да се справат со општото чистење на целото возило. Нивната прилично пристојна моќност (до 180 вати) и должината на кабелот, кој достигнува 3 метри, им овозможува успешно да го решат овој проблем. Овие параметри ќе ги отстранат проблемите со остатоци во багажникот или трошките и косата на домашните миленици на сите седишта во автомобилот. Недостаток на ваквите уреди е нивната релативно голема тежина и вкупните димензии. И, проблемот со празнење на батеријата се решава со вклучување на моторот и напојување на уредот од генераторот. Но, ова троши гориво.
Безжични правосмукалки за автомобили
Тие се покомпактни, но во исто време и помалку моќни од уредите од претходната категорија. Безжични правосмукалки за автомобили можат да се справат со чистењето на такви непријатни ситници како пепел, трошки, лушпи од семе.
Едно полнење на батеријата на таквите уреди е доволно, по правило, за 15 минути чистење, што е прилично прифатлив временски период за да се стават работите во ред во кабината. Некои модели на правосмукалки за автомобили од оваа категорија можат да работат од напојувањето на возилото преку адаптер или да имаат резервни батерии.
Предностите на правосмукалките за автомобилски батерии вклучуваат, прво, отсуство на кабел за заплеткување под нозете, и, второ, присуство на батерија, што го прави овој уред нестабилен од надворешни извори на енергија. Недостаток на ваквите уреди е очигледен: секое чистење мора да биде придружено со поставување за полнење, но бидејќи е потребно 220 волти, тоа е невозможно во „ поле “ услови.
Собирачи на прашина
Контејнери и вреќи се користат како собирачи на прашина во правосмукалки за автомобили. Првите од нив се попосакувани поради нивната лесна употреба. Типично, обемот на контејнери се движи од 200 до 700 кубни метри. видете Во случај кога се користат транспарентни контејнери, сопственикот на автомобилот, кој го чисти своето возило, може да го контролира нивното полнење.
Покрај присуството на собирачи на прашина, дизајнот на некои правосмукалки за автомобили ви овозможува и да соберете истурена течност (на пример, моделот Heyner Cyclonic Power 240,000). Блендата што се наоѓа на патот на протокот на воздух ќе спречи вода да влезе во моторниот простор на правосмукалката.
Млазници
Како и секоја друга правосмукалка, автомобилската верзија на таков уред е опремена со разни додатоци. Повеќето модели се опремени со прскалка, флексибилно црево со четка, тркалезна четка со влакна, електрична турбо четка. На " муниција " на правосмукалки поддршка влажно чистење, исто така вклучува прскалка за собирање на истурените течности и влажни остатоци. При избор на ваков уред, не заборавајте дека присуството на капакот ќе ви овозможи да не го оштетите и да одржувате ред во внатрешноста на автомобилот.

Ставање во ред на вашиот автомобил или како да ја изберете вистинската правосмукалка за автомобили
Ставање во ред на вашиот автомобил или како да ја изберете вистинската правосмукалка за автомобили
Ставање во ред на вашиот автомобил или како да ја изберете вистинската правосмукалка за автомобили
Ставање во ред на вашиот автомобил или како да ја изберете вистинската правосмукалка за автомобили Ставање во ред на вашиот автомобил или како да ја изберете вистинската правосмукалка за автомобили Ставање во ред на вашиот автомобил или како да ја изберете вистинската правосмукалка за автомобилиHome | Articles

August 8, 2022 10:17:40 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting