Спреман за ХДТВ?

Ако сте били у продавници електронике у последњих годину дана, вероватно сте већ приметили налепнице „ХДТВ РЕАДИ“ на телевизорима . Међутим, ова скраћеница уопште не значи да ће телевизор приказивати ХДТВ. Већина телевизора који су тренутно у продаји (лето 2006) заправо могу да приме телевизијски сигнал високе дефиниције и ... компресују га на уобичајену резолуцију од 720 са 576 пиксела.
Истински ХДТВ ће радити само на телевизорима са „ матичном “ резолуцијом 1920 * 1080. Али такви телевизори коштају најмање 2-3 хиљаде долара. Уз то, до сада уопште нису били у Русији. Тек у јулу 2006. године означио сам Ацер и Пхилипс ЛЦД телевизоре у малопродајном ланцу КЕИ у Санкт Петербургу. Цена телевизора Ацер износила је око 2.500 долара.
Стога, ако је ваш буџет ограничен, препоручујем да обратите пажњу на ЛЦД телевизоре резолуције 1280 к 720 који коштају око 1000 УСД.
Такође можете видети мониторе велике дијагонале који коштају око 300 УСД.
Опрема дизајнирана за ХДТВ кошта више од конвенционалне опреме, али не много.
ХДТВ-ови су подељени у две групе: ХДТВ надоградиви и ХДТВ уграђени. Прва група може приказивати ХД програме само помоћу спољног ХДТВ пријемника, који кошта око 700 долара. ХДТВ Уграђени телевизори могу приказивати ХДТВ канале без додатне опреме. Овде треба напоменути да би требало да инсталира уграђени пријемник (тј. Пријемник) за пријем ХДТВ сигнала земаљске телевизије. Тренутно ХДТВ можете ухватити само на бежичној антени у САД-у, Француској и Енглеској. У Русији ХДТВ можете гледати само сателитске ХДТВ канале. Отварање кабловских канала је само у плану. Стога је куповина ХДТВ уграђеног телевизора крајње неразумно. Ради потпуности, треба напоменути да се од јуна 2004. године у Сједињеним Државама продају само телевизори са уграђеним тјунерима.

Спреман за ХДТВ?
Спреман за ХДТВ?
Спреман за ХДТВ?
Спреман за ХДТВ? Спреман за ХДТВ? Спреман за ХДТВ?Home | Articles

December 6, 2022 15:58:14 +0200 GMT
0.010 sec.

Free Web Hosting