Современи машини за перење меурчиња за удобно перење

Машините за перење меурчиња се релативно нов вид на " механичко миење " што дури сега станува популарно. Принципот на работа на таквите машини се заснова на способноста на воздушните меури да создаваат ефект на вриење дури и во ладна вода.
Главната предност на машината за меурчиња е нејзината висока ефикасност. Конвенционалното „ миење “ на тапан троши 10 пати повеќе електрична енергија отколку меурче! Машината троши економски не само електрична енергија, туку и прашок. Ова е олеснето со голема активност на воздушни меури, што овозможува прашокот за перење брзо да се раствори во вода.
Внимателен однос на единицата кон измиената облека е исто така важен. Апаратот за меурчиња обезбедува половина од намалувањето на ткаенината и седум пати помалку штета од најдоброто хемиско чистење. Овој ефект е предизвикан од фактот дека воздушните меури го намалуваат триењето на алиштата против wallsидовите на резервоарот.
Покрај тоа, машините за перење со меурчиња значително заштедуваат време - миењето со " долга игра " трае не подолго од еден час.
Главниот елемент на таквата машина за перење е генератор на меурчиња, што е млазница што обезбедува насочен проток на воздушни меури. Покрај тоа, машината е опремена со пулсатор, што создава вртлози на протоци во резервоарот, што овозможува подобро да се ослободите од нечистотиите.
Машините за перење меурчиња се прилично пространи - некои модели можат да вчитаат до 10 килограми алишта.
За да се подобри квалитетот на перењето, машините се опремени со фраер, влакна и фаќач на влакна.
Резервоарот на машината за перење меурчиња е обложен со титаниум, што целосно ја елиминира можноста од 'рѓа. Специјалниот керамички слој дејствува како антистатик, ги омекнува алиштата и се ослободува од патогени бактерии.
Како и нивните традиционални „ големи сестри “, машините за перење со меурчиња се опремени со диспензери за додатоци, како и електронски ваги и имаат можност да изберат режим на перење во зависност од видот на ткаенината. Достапно во модели со највисоко вчитување и предна натоварување.

Современи машини за перење меурчиња за удобно перење
Современи машини за перење меурчиња за удобно перење
Современи машини за перење меурчиња за удобно перење
Современи машини за перење меурчиња за удобно перење Современи машини за перење меурчиња за удобно перење Современи машини за перење меурчиња за удобно перењеHome | Articles

December 6, 2022 15:30:19 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting