Савремени и ефикасни циклонски усисивач

Усисивачи се могу наћи у много различитих врста, али сви су дизајнирани за једно, како би одржали наш дом чистим. Постоје они који добро раде свој посао и који су јефтини, а постоје они са вишом ценом.
Постоје усисивачи који се називају циклонски усисивачи. Појавили су се не тако давно, али већ су успели да стекну популарност и поштовање. У многим продавницама, када приступамо излогу са овим усисивачима, не можемо питати продавце како раде, па хајде да схватимо како они раде сами.
Прво разговарајмо о стварању овог усисивача.
Оснивач принципа рада циклонских усисавача је Јамес Дисон. 1986. године компанија је објавила први усисивач користећи ову технологију. Нешто касније, проналазач Јамес је продао свој патент за циклонски усисивач и 1993. године објавио свој први усисивач познат као Даисон ДЦ01.
Данас скоро свака компанија производи усисиваче ове врсте, као и усисиваче са аквафилтером.
Сада треба да схватите како функционише циклонски усисивач.
Највероватније је Џејмс Дајсон био врло добар физичар, пошто се принцип сакупљања прљавштине заснива само на закону центрифугалне силе.
Сам циклонски усисивач има две коморе: спољну и унутрашњу. Када ваздух уђе у сакупљач прашине, он почиње да се креће дуж посебне спирале великом брзином, захваљујући томе се подиже према горе. Захваљујући физичкој сили, на којој се заснива рад усисивача, прашина се дели на мале и велике, а након тога се дистрибуира: велика - спољна комора, а мала - зидови унутрашње коморе. После тога, већ чисти ваздух излази кроз неколико филтера.
Сам усисивач је направљен од пластике, не плаши се воде, а приликом његове употребе нису потребни заменљиви елементи.
Хајде сада да разумемо предности и недостатке циклонских усисивача.
Прво, о меритуму.
Веома добра предност циклонских усисавача је његова тежина и димензије. Ове јединице су прилично лагане и компактне. Ако купите овај усисивач, можете знатно уштедети простор и енергију особе која чисти.
Не требају му замене, па ћете уштедети на куповини замена.
Циклонски усисивачи напуњени прашином не губе снагу.
Такође можете лако опрати и осушити усисивач.
Такође је вредно напоменути недостатке циклонских усисивача.
Прво, након усисавања мораћете уклонити прашину накупљену у контејнеру за прашину.
Ови усисивачи су веома бучни и захтевају пуно енергије.

Савремени и ефикасни циклонски усисивач
Савремени и ефикасни циклонски усисивач
Савремени и ефикасни циклонски усисивач
Савремени и ефикасни циклонски усисивач Савремени и ефикасни циклонски усисивач Савремени и ефикасни циклонски усисивачHome | Articles

December 3, 2022 14:16:52 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting