Руски шпорет у вашој кухињи. Како одабрати апарат за ваздух

Од давнина, јела која се кувају у руској рерни посебно су цењена по свом ненадмашном укусу и ароми. Конвекциона пећ је један од покушаја поновног стварања метода кувања у рерни у модерној кухињи.
Шта је аирфриер и како то функционише
Конвекциона пећ или, како је првобитно названа, конвекциона пећ је кућни електрични апарат за кување на разне начине помоћу токова врућег ваздуха, изумљен у САД 80-их година прошлог века и дизајниран у то време да замени микроталасне пећнице. Назив „ аирфриер “ први пут је коришћен у Русији 1996. године и од тада је постао домаћин за ову кухињску технику.
Споља је ваздушна фритеза стаклена посуда-тиквица са постољем и поклопцем, у коју су уграђени грејни елемент и вентилатор. Грејни елемент загрева ваздух у боци на одређену температуру, а вентилатор равномерно распоређује струје врућег ваздуха који у њој циркулишу и припрема посуду. Напољу је контролна табла.
Предности аирфриер-а
Присуство речи „ роштиљ “ у имену нашег „ хероја “ не значи тако уску специјализацију. Напротив, овај дивни уређај ће моћи делимично или у потпуности да замени пуно кухињских апарата, јер може да пржи, браон, кува роштиљ, замењује дупли котао и тостер, ствара ефекат котлића или лонца, па чак и направи риазханка! Постоје и нестандардне опције за употребу аирфритета - њиме можете пушити рибу и месо, кувати тепсије и пите, стерилисати тегле, суво воће и зачинско биље, одмрзавати и једноставно подгревати готова јела. Штавише, можете истовремено да кувате неколико различитих јела, штедећи време и енергију постављањем неколико посуда са било којим материјалом отпорним на топлоту у стаклену посуду.
Важно је напоменути да можете кухати на фритези без додавања уља и масти, начин кувања врућим ваздухом чува максимум корисних супстанци и витамина у производима, тако да ваша јела неће бити само укусна и апетитна по изгледу, али и здрава.
Фритеза се брзо припрема: на пример, у року од 40 минута након почетка кувања можете на столу послужити пилетину са жара тежине 1 кг. Захваљујући прозирности тиквице, процес кувања се може континуирано надгледати. Уређај ће вас по правилу обавестити о завршетку рада звучним сигналом.
Функције ваздушне фритезе. На шта треба обратити пажњу приликом куповине
Иако су у принципу сви аерогрили исти, они се могу разликовати једни од других у присуству или одсуству низа додатних функција и додатака.
Главне функције ваздушне фритезе укључују:
Тајмер (присутан у готово свим моделима, само његово време рада може варирати - од 1 до 24 сата са могућношћу одложеног старта)
Већ поменута звучна и светлосна индикација почетка и завршетка рада
Могућност подешавања снаге (температура грејања грејног елемента)
Брзина вентилатора подесива
Тип поклопца - уклоњив или фиксиран посебним носачем. Прва врста је мало прикладнија за његу, друга је поузданија и сигурнија (мањи ризик од опекотина од вруће површине поклопца или случајног пада)
Функција самочишћења (присутна у скупим моделима)
Тип управљања (механички или електронски)
Број програма кувања
Што се тиче додатака, они могу укључивати додатни додатак који повећава запремину чутуре, разне подметаче за чаше, клешта, лопатице и држаче за вађење готових јела, књигу рецепата. Обратите пажњу на комплет ваздухопловних апарата који планирате да купите.
У закључку неколико практичних савета. Са неким методама кувања производа, апарат за ваздух се посебно сналази. Да бисте разумели замршеност свог рада, помоћи ће прегледи и савети власника аеро-фритезе.
Дакле, открили смо да је аирфриер савремени компактни и мултифункционални кухињски уређај за припрему разних укусних и здравих јела.
Пријатно!

Руски шпорет у вашој кухињи. Како одабрати апарат за ваздух
Руски шпорет у вашој кухињи. Како одабрати апарат за ваздух
Руски шпорет у вашој кухињи. Како одабрати апарат за ваздух
Руски шпорет у вашој кухињи. Како одабрати апарат за ваздух Руски шпорет у вашој кухињи. Како одабрати апарат за ваздух Руски шпорет у вашој кухињи. Како одабрати апарат за ваздухHome | Articles

December 3, 2022 04:52:23 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting