Руска печка във вашата кухня. Как да изберем самолет

От древни времена ястията, приготвени в руската фурна, са особено ценени заради ненадминатия си вкус и аромат. Конвекционната фурна е един от опитите за пресъздаване на методите за готвене във фурната в съвременната кухня.
Какво е фризьор и как работи
Конвекционна фурна или, както първоначално се нарича, конвекционна фурна е домакински електрически уред за готвене по различни начини с помощта на потоци горещ въздух, изобретен в САЩ през 80-те години на миналия век и предназначен по това време да замени микровълновите печки. Името " въздушна фритюрник " се използва за първи път в Русия през 1996 г. и оттогава се е превърнало в домакинско име за тази кухненска техника.
Външно фритюрникът представлява стъклен съд-колба със стойка и капак, в който са вградени нагревателен елемент и вентилатор. Нагревателният елемент загрява въздуха вътре в колбата до определена температура, а вентилаторът разпределя равномерно циркулиращите в него потоци горещ въздух и подготвя съда. Отвън е контролния панел.
Предимства на фризьора
Наличието на думата „ скара “ в името на нашия „ герой “ не означава толкова тясна специализация. Напротив, това прекрасно устройство ще може частично или изцяло да замени много кухненски уреди, тъй като може да пържи, кафява, готви барбекю, да замества двоен котел и тостер, да създава ефект на чайник или тенджера и дори направете ряжанка! Съществуват и нестандартни опции за използване на фритюрника - можете да го използвате за пушене на риба и месо, готвене на гювечи и пайове, стерилизация на буркани, сухи плодове и билки, размразяване и просто подгряване на готови ястия. Освен това можете да готвите няколко различни ястия едновременно, спестявайки време и енергия, като поставите няколко контейнера от всякакъв топлоустойчив материал вътре в стъклената купа.
Важно е да се отбележи, че можете да готвите на фритюрника, без да добавяте масло и мазнини, методът на готвене с горещ въздух запазва максимум полезни вещества и витамини в продуктите, така че вашите ястия ще бъдат не само вкусни и апетитни на външен вид, но и здрави.
Фритюрникът се приготвя бързо: например, можете да сервирате пиле на скара с тегло 1 кг на масата в рамките на 40 минути след началото на готвенето. Благодарение на прозрачността на колбата, процесът на готвене може да се наблюдава непрекъснато. Като правило устройството ще ви уведоми за края на работата със звуков сигнал.
Функции на фритюрника. Какво да търсите при покупка
Въпреки че по принцип всички аерогрили са еднакви, те могат да се различават един от друг в присъствието или отсъствието на редица допълнителни функции и аксесоари.
Основните функции на фритюрника включват:
Таймер (присъства в почти всички модели, само времето му на работа може да варира - от 1 до 24 часа с възможност за отложен старт)
Вече споменатата звукова и светлинна индикация за началото и края на работата
Възможността за регулиране на мощността (температура на нагряване на нагревателния елемент)
Регулируема скорост на вентилатора
Тип капак - подвижен или фиксиран със специална скоба. Първият тип е малко по-удобен за грижи, вторият е по-надежден и безопасен (по-малък риск от изгаряне от горещата повърхност на капака или случайно изпускане)
Функция за самопочистване (присъства при скъпи модели)
Тип управление (механично или електронно)
Брой програми за готвене
Що се отнася до аксесоарите, те могат да включват допълнително приспособление, което увеличава обема на колбата, различни подложки, щипки, шпатули и поставки за извличане на готови ястия, книга с рецепти. Обърнете внимание на пълния комплект фритюрник, който планирате да закупите.
В заключение, няколко практически съвета. С някои методи за готвене на продуктите, въздушната фритюрник се справя специално. За да разберете тънкостите на работата му, ще ви помогнат отзиви и съвети от собствениците на авиофритюра.
И така, разбрахме, че фритюрникът е модерен компактен и многофункционален кухненски уред за приготвяне на разнообразни вкусни и здравословни ястия.
Добър апетит!

Руска печка във вашата кухня. Как да изберем самолет
Руска печка във вашата кухня. Как да изберем самолет
Руска печка във вашата кухня. Как да изберем самолет
Руска печка във вашата кухня. Как да изберем самолет Руска печка във вашата кухня. Как да изберем самолет Руска печка във вашата кухня. Как да изберем самолетHome | Articles

December 5, 2022 20:59:08 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting