Различия между Roomba и други модели

Днес има много джаджи. Различни телефони, четци, будилници, камери и много други.
Дори обикновените домакински уреди все повече се превръщат в приспособления. И не само телевизорите са все по-трудни за разграничаване от компютрите. Сега те се превръщат в джаджи, дори прахосмукачки, поразителен пример за такава джаджа е робот-прахосмукачката roomba.
Първото нещо, което ми идва на ум, е въпросът как прахосмукачката може да се превърне в приспособление? Има само мотор и четки с маркучи. Но това вече е в миналото. В крайна сметка носенето на прахосмукачка из стаята и вземането на прах и отломки от най-тъмните кътчета със собствените си ръце е доста глупава задача. Защо да си губите времето за това, когато можете да направите нещо по-полезно и интересно, да пазарувате и да си купите мека мебел, да отидете на кино, да излезете с приятели или да се насладите на театър. И прахосмукачка, можете да поверите самата прахосмукачка, която перфектно ще се справи с това.
Много често във филмите с научна фантастика виждаме различни почистващи роботи, които вършат цялата работа за човек и след завършване те се изключват. Оказва се, че такива роботи съществуват и дори имат свое име - робот-прахосмукачка roomba, от компанията iRobot. Такава роботна прахосмукачка е създадена специално за самопочистване на стаята.
Нека ви разкажем повече за работата на тази притурка.
Такъв робот има няколко режима на почистване на апартамент. Първият режим се нарича " чист сега ". За да направите това, просто натиснете един бутон Clean, роботът веднага се включва и отива да почисти стаята. След стартиране роботът започва да се движи из стаята, тъй като на пръв поглед изглежда хаотично, но всъщност роботът работи планирано, ще завърши почистването на цялата площ на стаята за около 20-30 минути.
Траекторията на робота roomba в никакъв случай не е хаотична. За избор на траекторията се използват доста сложни алгоритми: роботът постоянно получава нови данни от разположените върху него сензори и по-късно започва да анализира как най-добре да се движи по спирала, по периметъра или чрез пресичане на стаята. В зависимост от това колко голяма е площта за почистване, роботът изчислява времето до края на работата си.
Самият процес на почистване за робота roomba е разделен на три нива - странична четка почиства пода по протежение на первазите, както и в ъглите на стаята, отломките са насочени към основните четки, има две от тях в робота, всеки от които се върти в различни посоки, четките перфектно почистват повърхността ... Боклукът се натрупва в специално предназначен контейнер за боклук, роботът също така премахва останалата мръсотия, необходим е фин филтър за отстраняване на най-малкия боклук.

Различия между Roomba и други модели
Различия между Roomba и други модели
Различия между Roomba и други модели
Различия между Roomba и други модели Различия между Roomba и други модели Различия между Roomba и други моделиHome | Articles

November 26, 2022 21:49:27 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting