Разлике између Роомбе и осталих модела

Данас има пуно направа. Разни телефони, читачи, будилници, камере и многи други.
Чак и обични кућански апарати све више постају уређаји. И нису само телевизори које је све теже разликовати од рачунара. Сада постају уређаји, чак и усисивачи, упечатљив пример таквог уређаја је роомба робот усисивач.
Прво што ми падне на памет је питање како усисивач може постати направа? Постоје само мотор и четке са цревима. Али ово је већ прошлост. На крају крајева, ношење усисивача по соби и властитим рукама узимати прашину и остатке из најмрачнијих углова прилично је глуп задатак. Зашто губити време на ово кад можете да учините нешто корисније и занимљивије, одете у куповину и купите софе по мери, одете у биоскоп, изађете са пријатељима или уживате у позоришту. А усисавањем, можете поверити сам усисивач, који ће се савршено носити са овим.
Врло често у научнофантастичним филмовима видимо разне роботе за чишћење који обављају сав посао за човека, а након завршетка се искључују. Испоставило се да такви роботи постоје и имају чак и своје име, роботски усисивач роомба, компаније иРобот. Такав робот усисивач створен је посебно за самочишћење собе.
Хајде да вам кажемо више о раду овог уређаја.
Такав робот има неколико начина чишћења стана. Први начин рада назива се „ очисти сада “. Да бисте то урадили, само притисните једно дугме Цлеан, робот се одмах укључује и иде да чисти собу. Након покретања, робот почиње да се креће по соби, јер на први поглед делује каотично, али у ствари робот ради планирано, завршиће чишћење целокупне површине собе за око 20-30 минута.
Путања робота роомба ни у ком случају није хаотична. За одабир путање користе се прилично сложени алгоритми: робот непрекидно прима нове податке од сензора који се налазе на њему, а касније почиње да анализира како је најбоље кретати се спиралом, дуж периметра или прелазећи собу. У зависности од тога колико је велико подручје чишћења, робот израчунава време до краја свог рада.
Сам поступак чишћења, за робота роомба, подељен је на три нивоа - бочна четка чисти под дуж подножја, као и у угловима просторије, остаци су усмерени на главне четке, има их два у роботу, од којих се сваки окреће у различитим правцима, четке савршено чисте површину ... Смеће се граби у посебно одређен контејнер за смеће, робот уклања и преосталу прљавштину, потребан је фини филтер за уклањање најмањег смећа.

Разлике између Роомбе и осталих модела
Разлике између Роомбе и осталих модела
Разлике између Роомбе и осталих модела
Разлике између Роомбе и осталих модела Разлике између Роомбе и осталих модела Разлике између Роомбе и осталих моделаHome | Articles

December 8, 2022 02:33:25 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting