Проналажење висококвалитетних телевизора са равним екраном

Данас су телевизори са равним екраном све популарнији, а ЦРТ телевизори су ствар прошлости. Такви телевизори имају равне екране мале дебљине, због чега се и зову равни телевизори. Почели су да се развијају захваљујући технологијама - то су ЛЦД и плазма.
Равни телевизори су погодни не само у дизајну, већ и нису опасни за употребу, не експлодирају јер не користе високи напон, а само на таквом екрану можете добити неискривљену и стабилну слику.
Равни телевизори разликују се не само по величини екрана, већ и у плазми и ЛЦД-у.
ЛЦД телевизори (модели са дијагоналом екрана од 7 до 37 инча), ако је дијагонала екрана већа од 37 инча, онда се овде могу користити обе технологије, иако су плазма телевизори ретки, али код телевизора са дијагоналом екрана од 42 инча , такође се користе обе технологије, и готово 50 до 50., што је већа дијагонала, превладава више плазма телевизора, иако има ЛЦД телевизора, али их је много мање.
Што је већа резолуција екрана, то је бољи квалитет слике.
Шта су ЛЦД дисплеји? Ово је метода модулације светлости помоћу ћелија са течним кристалима, односно слика на таквом екрану настаје услед преклапања или преноса светлости од лампи са позадинским осветљењем од стране многих ћелија-пиксела, оне постају делимично или потпуно затворене или прозирне, тако да можете да контролишете светлост лампе, истовремено стварајући целу слику и има широк спектар тонова боја приказаних на екрану. ЛЦД технологија је сигурна за очи и не трепери.
Али плазма екран су две стаклене плоче, између којих се налазе пикселне ћелије, оне емитују светлост, пошто су напуњене инертним гасом, у њему се јавља пражњење плазме, оно даје ултраљубичасто зрачење, захваљујући сјају фосфора, јер ћелије су њиме прекривене. На основу различитих врста фосфора формирају се 3 основне боје које одређују читав спектар нијанси боја слике. Пошто стакло не пропушта ултраљубичасту светлост, плазма телевизори су сигурни за људско здравље.
Избор телевизора са равним екраном је веома важан, јер квалитет слике зависи од исправности таквог избора, без обзира како нам се чини да су обе технологије исте, али резултат у квалитету екрана може да се разликује .

Проналажење висококвалитетних телевизора са равним екраном
Проналажење висококвалитетних телевизора са равним екраном
Проналажење висококвалитетних телевизора са равним екраном
Проналажење висококвалитетних телевизора са равним екраном Проналажење висококвалитетних телевизора са равним екраном Проналажење висококвалитетних телевизора са равним екраномHome | Articles

December 3, 2022 18:06:39 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting