Претстојна постапка за замена на лежиште во машина за перење

Абење на лежиштето е прилично честа дефект во машините за перење. Овој дел се истроши поради корозија. По 6-8 години, заптивката на вратилото се истроши и протекува, водата влегува во лежиштето, што предизвикува корозија во компонентите на лежиштето. Заменувањето на лагерот во машина за перење е прилично макотрпен процес и се одвива за расклопување на скоро целата машина. За да го направите ова, потребни ви се следниве алатки: шрафцигер со млазници, запчаници, клешти, штракалка со сет глави, чекан, длето за отстранување на лежиштето, заптивната смеса.
Кога го вадите стариот лежиште и заптивката за масло, контактирајте го вашиот специјализиран дилер.
Само-замена на овој дел вклучува нешто како следниот процес:
Демонтажата започнува со отстранување на горниот капак, кој е прицврстен со два завртки. По отстранувањето на капакот, диспензерот се вади. Потоа завртките што ја држат контролната табла се одвртуваат и се вадат. Потоа се отстранува вратата, која ја држи пружина. Како резултат, потребно е да се исклучи предниот wallид на куќиштето од самата машина за перење. Исклучете ги сите црева што работат на водоснабдувањето. Завртките што ги прицврстуваат противтежите на машината мора да се одвртат, а потоа и самите бетонски противтежи треба да се исклучат. За погодност на понатамошно собрание, можете да ги обележите деталите што ви требаат, за да не направите грешка.
Електричната опрема на машината е исто така поврзана. При отстранување на барабанот и вратилото, мора да ја проверите и нивната состојба. Кога го вадите барабанот, мора да ја земете половина на која се наоѓа лежиштето. Инсталирање на цврста површина, нежно нокаутирате го лежиштето со длето. Заедно со стариот лежиште, оставете го заптивката за масло. Потоа површината се мие и се чисти од корозија и нечистотија. Новиот лежиште е инсталиран со лесни удари со помош на чекан и длето.
По инсталирањето на лежиштето, останува да се заврши процесот со инсталирање на заптивката за масло. Мора да се подмачка пред инсталацијата. Резервоарот потоа се собира и се поставува на место, обезбеден на основата. Замената на лежиштето во машината за перење сега е завршена. Процесот на склопување се изведува во обратен редослед.
Како резултат, таквата работа може да се изврши самостојно, главната работа е да се изврши процес на расклопување и монтажа со висок квалитет и одговорност, што ќе избегне дополнителни финансиски инвестиции.

Претстојна постапка за замена на лежиште во машина за перење
Претстојна постапка за замена на лежиште во машина за перење
Претстојна постапка за замена на лежиште во машина за перење
Претстојна постапка за замена на лежиште во машина за перење Претстојна постапка за замена на лежиште во машина за перење Претстојна постапка за замена на лежиште во машина за перењеHome | Articles

November 28, 2022 17:11:31 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting