Предстојећи поступак замене лежаја у машини за прање веша

Хабање лежајева је прилично честа квар на машинама за прање веша. Овај део се троши због корозије. После 6-8 година, заптивка вратила се троши и цури, вода улази у лежај, што узрокује корозију у деловима лежаја. Замена лежаја у машини за прање веша прилично је напоран процес и одвија се при растављању готово целе машине. Да бисте то урадили, требају вам следећи алати: одвијач са млазницама, ланчаници, клешта, чегртаљка са сетом глава, чекић, длето за уклањање лежаја, заптивач.
Када уклањате стари лежај и заптивку, обратите се свом специјализованом продавцу.
Само-замена овог дела укључује нешто попут следећег поступка:
Демонтажа започиње уклањањем горњег поклопца, који је причвршћен са два вијка. Након уклањања поклопца, дозатор се вади. Затим се вијци који држе контролну плочу одврћу и уклањају. Затим се уклањају врата која се држе опругом. Као резултат, неопходно је одвојити предњи зид кућишта од саме машине за прање веша. Искључите сва црева која раде на доводу воде. Вијци који причвршћују противтеже на машину морају се одвити, а затим се сами бетонски противтежи морају одвојити. Да бисте олакшали даљу монтажу, можете да означите детаље који су вам потребни, како не бисте погрешили.
Такође је повезана и електрична опрема машине. Када уклањате бубањ и осовину, морате проверити и њихово стање. Када уклањате бубањ, морате узети половину на којој се налази лежај. Инсталирајући на чврсту површину, нежно избити лежај длетом. Заједно са старим лежајем оставите уљну заптивку. Затим се површина опере и очисти од корозије и прљавштине. Нови лежај се инсталира лаганим ударцима чекићем и длетом.
Након уградње лежаја, остаје да се поступак доврши уградњом уљне заптивке. Пре уградње мора бити подмазан. Затим се резервоар састави и постави на место, причврсти за подножје. Замена лежаја у машини за прање веша је сада завршена. Поступак монтаже врши се обрнутим редоследом.
Као резултат, такав посао се може обавити независно, главна ствар је извршити поступак демонтаже и монтаже са високим квалитетом и одговорношћу, што ће избећи додатна финансијска улагања.

Предстојећи поступак замене лежаја у машини за прање веша
Предстојећи поступак замене лежаја у машини за прање веша
Предстојећи поступак замене лежаја у машини за прање веша
Предстојећи поступак замене лежаја у машини за прање веша Предстојећи поступак замене лежаја у машини за прање веша Предстојећи поступак замене лежаја у машини за прање вешаHome | Articles

December 3, 2022 14:24:38 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting