Предстояща процедура за подмяна на лагер в пералня

Износването на лагерите е доста честа повреда в пералните машини. Тази част се износва поради корозия. След 6-8 години уплътнението на вала се износва и изтича, водата влиза в лагера, което причинява корозия в лагерните компоненти. Смяната на лагер в пералня е доста трудоемък процес и се извършва за разглобяване на почти цялата машина. За да направите това, имате нужда от следните инструменти: отвертка с дюзи, зъбни колела, клещи, тресчотка с набор от глави, чук, длето за отстраняване на лагера, уплътнител.
Когато премахвате стария лагер и уплътнението, свържете се с вашия специализиран дилър.
Самозаместването на тази част включва нещо като следния процес:
Демонтажът започва с премахването на горния капак, който е закрепен с два болта. След отстраняване на капака дозаторът се изважда. След това болтовете, които държат контролния панел, се развиват и отстраняват. След това вратата се отстранява, която се държи от пружина. В резултат на това е необходимо да изключите предната стена на кутията от самата пералня. Изключете всички маркучи, които работят върху водопровода. Болтовете, които прикрепват противотежестите към машината, трябва да се развият, след което самите бетонни противотежести трябва да се разкачат. За удобство на по-нататъшното сглобяване можете да маркирате необходимите детайли, за да не сгрешите.
Свързано е и електрическото оборудване на машината. Когато сваляте барабана и вала, трябва да проверите и тяхното състояние. Когато премахвате барабана, трябва да вземете половината, върху която е разположен лагерът. Поставяйки върху твърда повърхност, леко избийте лагера с длето. Заедно със стария лагер оставете уплътнението. След това повърхността се измива и почиства от корозия и мръсотия. Новият лагер е монтиран с леки удари с помощта на чук и длето.
След инсталирането на лагера остава да завърши процеса, като монтира уплътнението. Преди монтажа трябва да се смаже. След това резервоарът се сглобява и поставя на място, закрепен към основата. Смяната на лагера в пералнята вече е завършена. Процесът на сглобяване се извършва в обратен ред.
В резултат на това такава работа може да се извърши самостоятелно, основното е да се извърши процесът на разглобяване и сглобяване с високо качество и отговорност, което ще избегне допълнителни финансови инвестиции.

Предстояща процедура за подмяна на лагер в пералня
Предстояща процедура за подмяна на лагер в пералня
Предстояща процедура за подмяна на лагер в пералня
Предстояща процедура за подмяна на лагер в пералня Предстояща процедура за подмяна на лагер в пералня Предстояща процедура за подмяна на лагер в пералняHome | Articles

December 3, 2022 05:23:34 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting