Предности ДВБ-Т

Стандард ДВБ-Т користи посебне технике модулације и заштитне интервале у комбинацији са брзом Фуријеовом трансформацијом да би се обезбедила највећа отпорност на буку. Омогућава вам да мењате степен сигурности, брзину преноса и корекцију грешака. Ове могућности омогућавају стварање дигиталних земаљских телевизијских система који су оптимални за свако насеље или град.
Као резултат брзе Фуријеове трансформације, на излазу предајника постоји 6.817 ускопојасних носача у режиму 8к и 1705 носача у режиму 2к. Одређени број носача је потиснут на тачки пријема као резултат сметњи, преостали се подвргавају инверзној Фоуриеровој трансформацији у пријемнику и на излазу се добија неискривљени сигнал.
Предност ДВБ-Т је могућност пријема ТВ програма у случају преклапања подручја поузданог пријема неколико телевизијских центара који раде на истој фреквенцији. Синхронизација телецентра се одвија у складу са фреквенцијским стандардом било ког доступног сателита. Наравно, сви ТВ центри који емитују 6-7 националних програма на једном носачу морају програмски пакет преносити истовремено и идентично.
Могуће је, променом параметара активираног сигнала, исправљањем грешака и типова модулације, добити широк опсег брзина преноса од 4,98 до 31,67 Мбит / с у опсегу фреквенција од 8 МХз.
Ако се питамо за врло скромне захтеве за квалитетом преноса (2 Мбит / с), онда то одговара 2-16 ТВ програма на једној носећој фреквенцији. Или упола мање (до 8 програма) при 4 Мбпс са бољим квалитетом. За разлику од АТСЦ, преносљени ТВ програми ни на који начин нису повезани са структуром сигнала, а један транспортни ток може да садржи и стандардне и високе телевизијске формате са распадом на 525 и 625 линија.

Предности ДВБ-Т
Предности ДВБ-Т
Предности ДВБ-Т
Предности ДВБ-Т Предности ДВБ-Т Предности ДВБ-ТHome | Articles

December 2, 2022 02:12:04 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting