Предности на Toshiba LED телевизорите во однос на нивните претходници

Ви го претставуваме вашето внимание четириесет и шест инчен телевизор Toshiba со ЛЦД-екран со резолуција од 1920 × 1080 и брзина на освежување од 200 Hz. Toshiba не се обидува да го следи моменталниот тренд за ултра-тенки решенија со ослободување на LED телевизорите, а матричното LED позадинско осветлување сè уште заостанува. Комерцијалното решение за изгледот и независната контрола на групите LED позадинско осветлување ви овозможува да научите контраст на неверојатна длабочина со засенчување на одредени области на сликата. Ова задно осветлување го издвојува Toshiba 46SV685 од телевизорите на другите компании, решавајќи го типичниот проблем со контрастот за LED телевизорите.
Изгледот на моделот, наречен „Длабока лагуна“, е традиционален за многу модели на телевизорите на компанијата. Екранот, врамен со релативно широка рамка со осветлено лого на компанијата под него, сигурно ја покрива матрицата со зголемена дебелина на стаклото.
Богатиот заден панел на уредот ви овозможува да поврзете разновидна опрема за репродукција на видео со неа. Содржи: три HDMI конектори (плус еден од крајот), RGB влез што ви овозможува да го користите панелот како компјутерски монитор, два SCART конектори, конектори за поврзување на локална мрежа и Интернет, како и USB-дискови популарни денес . Тука не се занемарува можноста за поврзување и застарена технологија - компоненти и S-видео конектори со соодветни аудио влезови.
Телевизорите предводени од Toshiba се конфигурирани со лесен за употреба, интуитивен интерфејс, мени. Тука би сакал да ги забележам претходно поставените поставки за слика „Продавница“ прикажува многу светла слика со висок контраст и опцијата „Дома“ со помеки поставки.
И уште една поудобна карактеристика. Овој ТВ-модел е опремен со технологија Dolby Volume. Ова е функција за автоматско одржување на истото ниво на јачина на звук при промена на канали или извори на репродукција на видео.
Toshiba 46SV685 е достоен претставник на опсегот на цени од 4000 американски долари. Можеби е скап, но предностите на моделот се очигледни и вреди за потрошените пари.

Предности на Toshiba LED телевизорите во однос на нивните претходници
Предности на Toshiba LED телевизорите во однос на нивните претходници
Предности на Toshiba LED телевизорите во однос на нивните претходници
Предности на Toshiba LED телевизорите во однос на нивните претходници Предности на Toshiba LED телевизорите во однос на нивните претходници Предности на Toshiba LED телевизорите во однос на нивните претходнициHome | Articles

December 3, 2022 06:57:05 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting